
Komentáre
Je prenádherná...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá vďaka.
Kvety sú umelé - také chceli...
A krém - to je vlastne dneh šľahaný nad parou:
Na takúto väčšiu tortu potrebuješ zo 6 bielkov. Základný recept je:
1 bielko, 7 dkg jemného kryšt.cukru, a na každé 4 bielka 1 vanilkový cukor.
Všetko šľaháš nad parou do zhustnutia - pozor, aby sneh nescukornatel - prstom skúšaj, či nie je veľmi horúci. Ak áno, daj dole z hrnca a trošku prešľahaj len tak.
Ak je už hotový, šľaháš dole z pary až do úplného vychladnutia. Nesmieš prestať šľahať, lebo by klesol. Vychladeným potom zdobíš. Sneh potom celkom stvrdne, takže sa nikto neošpiní od krému... A je to výborné hlavne v lete, nič sa netopí. Niekedy ten sneh použijem aj miesto marcipánu a nahladko ním natriem tortu a potom aj ozdobím. Po stuhnutí je ako zakonzervovaná a neskazí sa aj keď nie je v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je úžasnááááá
vždy som rozmýšľala ako dosiahnuť takýto efekt, nič nepadá ako z marcipánu, všetko krásne drží, a tu je tá finta. Díky za typ. Držím palce v ďalšej práci a prajem ešte veľa takýchto nápadov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tá je fakt perfektná!!! a dík za ten recept. najbližšie vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je taká nááááááááááááádherná, až vyráža dych, nemám slov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ak môžem- z koľkých dávok si robila marcipán na takúto nádheru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vďaka za slová uznania - veľmi ma potešili. Ten marcipán je nepravý - a robila som ho z 3 dávok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tánička,máš krásnu prácu
Asi si sa pomýlila v povolaní
A ešte jedna otázočka-ten sneh šľaháš ručne,alebo mixérom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Niekedy si to myslím aj ja - hlavne, keď ma naštvú v práci...
Šľahám to mixérom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Peknučká..........
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je veľmi pekná. Držím palce v ďalšej práci...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja zdobim tiez snehom ale rada by som vedela aky je to nepravy marcipan??????Diky.
Tie torty su uzasne je sa na co pozerat a brat inspiracie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Všetkým veľmi pekne ďakujem za pochvaly - veľmi si to vážim a teší ma to.
Nepravý marcipán: 20 dg prášk.cukor, 15 dg sušené mlieko odtučnené (používam zelené LAKTINO), preosejem a premiešam. Do toho nastrúham najemno 20 dg Cery a pokropím mandľovou arómou (trošku). Všetko zamiesim a vaľkám na pomúčenej doske. Vyvyľkané prenášam po častiach na tortu a uhladím príborovým nožom. Ak chcem farebný marcipán, farbím ten základný, no až keď je už zamiesený. Farbu si rozrobím veľmi silnú, aby som nemusela veľa dávať, lebo by marcipán zredol.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem no vidis ja som ho vzdy robila z plnotucneho a mala som ho taky do zlta. Takze to vyskusam a budem porovnavat lebo ten je naozaj krasny biely. Vlani na Agrokomplexe tam predavali taku tvarovaciu hmotu bola krasne biela aj krasne draha. Robila si uz aj ty s takym niecim? Alebo pouzivas len tento marcipan? Za odpoved Ti vopred dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Suzan, inú hmotu nepoužívam, no láka ma vyskúšať aj pravý marcipán. Ešte som sa však k tomu nedostala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krasna a zaroven velmi jemne vyzdobena, skutocne nadhera
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je nádherná a tie kvety,su živé či robené z marcipánu?A krém máš super biely nehodíš mi prosím receptík nan.
