reklama

Snehove pusinky- PRASKAJU

Spagi , 23. 01. 2019 - 21:04

reklama

Ahojte. Prosim radu, preco mi praskaju pusinky?  

Robila som: 1bielko velkost M plus 70g praskoveho cukru - slahat nad parou. Po uslahanim som este dalej sahala do vychladnutia -  sneh bol tuhy. Pridala som farbu, dala na plech s papierom na pecenie. Susila som pri 100stupnoch, zatvorena rura. Praskat zacali za 10 minut.

Uz som skusala aj s krystalovym cukrom, aj tak praskli.

Dakujem za radu. 


reklama


reklama

Spagi, St, 23. 01. 2019 - 21:08

foto: https://tortyodmamy.sme.sk/ozdoby-na-torty/pusinky

aramana, St, 23. 01. 2019 - 22:20

Cukru je akurát na eMko vajce ale priznám sa že som ešte nikdy nedávala práškový.Ja viem že je veľa receptov kde sa snehové pečivo suší pri 100 stupňoch a zatvorenej rúre, tiež som to odskúšala, mne nikdy pekné nevyšliChichocem sa Suším vždy s ventilátorom lebo robím po 4 plechy a to takto - dám na 70 vyhriať rúru, vložím plechy, zavriem iba do chvíle kým sa znova rúra nerozohreje na 70 a vložím varešku do dvierok.Znížim teplotu na 50 a suším 3-4 hodiny.

Snehová hmota obsahuje veľa vody a tá sa musí odpariť, dvierka by mali byť po pár minútach otvorené.

No a perlička... v cukrárskej škole nás učili teplota 150, keď výrobok naberie objem tak znížiť na 130 a otvoriť dvierka.Keď sme to ale v škole skúsili, výrobky osmahli z tej teplotyChichocem sa

Kamila, Št, 24. 01. 2019 - 15:18

Pred Vianocami sa mi stalo podobne a to pri recepte, ktory sa mi uz parkrat podaril. Rozmyslam, ci to nebude tym, ze bielka neboli izbovej teploty, a mala som permanetne otvorene okno. Najblizsie, skusim nechat pri izbovej teplote postat aspon 3 hod.

iveta02, Pi, 25. 01. 2019 - 21:49

Dobrý deň, ja som robila 2-farebné pusinky podľa Adriany Polákovej, boli úžasnéBozkávamBozkávamKvietokKvietokSrdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama