Snehove pusinky- PRASKAJU
Pozrite si aj
foto: https://tortyodmamy.sme.sk/ozdoby-na-torty/pusinky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cukru je akurát na eMko vajce ale priznám sa že som ešte nikdy nedávala práškový.Ja viem že je veľa receptov kde sa snehové pečivo suší pri 100 stupňoch a zatvorenej rúre, tiež som to odskúšala, mne nikdy pekné nevyšli Suším vždy s ventilátorom lebo robím po 4 plechy a to takto - dám na 70 vyhriať rúru, vložím plechy, zavriem iba do chvíle kým sa znova rúra nerozohreje na 70 a vložím varešku do dvierok.Znížim teplotu na 50 a suším 3-4 hodiny.
Snehová hmota obsahuje veľa vody a tá sa musí odpariť, dvierka by mali byť po pár minútach otvorené.
No a perlička... v cukrárskej škole nás učili teplota 150, keď výrobok naberie objem tak znížiť na 130 a otvoriť dvierka.Keď sme to ale v škole skúsili, výrobky osmahli z tej teploty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pred Vianocami sa mi stalo podobne a to pri recepte, ktory sa mi uz parkrat podaril. Rozmyslam, ci to nebude tym, ze bielka neboli izbovej teploty, a mala som permanetne otvorene okno. Najblizsie, skusim nechat pri izbovej teplote postat aspon 3 hod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robila som znova pusinky podla tohto receptu https://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/pusinky , tentokrat som si sutriehla aby bielka neboli studene, vajicka stali vonku hodiny a samotne bielka zo 3 hodiny. Robila som presne podla postupu a vobec nepraskali.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, ja som robila 2-farebné pusinky podľa Adriany Polákovej, boli úžasné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Prosim radu, preco mi praskaju pusinky?
Robila som: 1bielko velkost M plus 70g praskoveho cukru - slahat nad parou. Po uslahanim som este dalej sahala do vychladnutia - sneh bol tuhy. Pridala som farbu, dala na plech s papierom na pecenie. Susila som pri 100stupnoch, zatvorena rura. Praskat zacali za 10 minut.
Uz som skusala aj s krystalovym cukrom, aj tak praskli.
Dakujem za radu.