Slaná torta - naplnený (4x) korpus tmavého ražného chleba.

Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnam dala by som si
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takéto chlebové korpusy používam na prípravu slanej torty, najčastejšie z špenično-ražnej alebo len z ražnej múky. Recept na chleba je úplne jednoduchý.
Kupujem si hotové sypké zmesy 1/2 alebo v 1kg balení, ktoré predávajú obchodné reťazce (LIDL, TESCO...).
Návod je na každom balení: treba pridať vodu, dobre rukou alebo hnetacími metličkami spracovať cesto a potom nechať kvalitne nakysnúť.
Ja už teraz nechávam celý postup na pekárničku. Keď potrebujem na slanú tortu, tak si nakysnuté cesto preložím na pekáč. Pripravím si na potrebný tvar a výšku pekáč a upečiem v rúre.
Poobede upečiem, nechám vychladnúť, zabalím do fólie na noc. Na druhý deň v pohode narežem potrebné pláty. Okraj ako aj spodok neodkrajujem. Naplním, ozdobím a môžu si zobrať na oslavu.
Aby ste nemuseli hladať tu sú ostatné postupy.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=slane/razny-chlieb-korpus-1
http://www.tortyodmamy.sk/?q=slane/razny-chlieb-plnenie-korpusu-2
http://www.tortyodmamy.sk/?q=slane/podlhovasta-slana-torta-4
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/pikantna-slana-torta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky