Korpus na slanú tortu.
Tmavý ražný chlieb, upiekla som dva podlhovasté chleby, rozrezala na päť plátov a striedavo som zložila na dĺžku 45cm, váha 2kg.

Komentáre
ja by som sa receptu potesila tiez
prosim...dakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takéto chlebové korpusy používam na prípravu slanej torty, najčastejšie z špenično-ražnej alebo len z ražnej múky.
Evinka a katrinka, recept na chleba je úplne jednoduchý.
Kupujem si hotové sypké zmesy 1/2 alebo v 1kg balení, ktoré predávajú obchodné reťazce (LIDL, TESCO...).
Návod je na každom balení: treba pridať vodu, dobre rukou alebo hnetacími metličkami spracovať cesto a potom nechať kvalitne nakysnúť.
Ja už teraz nechávam celý postup na pekárničku. Keď potrebujem na slanú tortu, tak si nakysnuté cesto preložím na pekáč. Pripravím si na potrebný tvar a výšku pekáč a upečiem v rúre.
Poobede upečiem, nechám vychladnúť, zabalím do fólie na noc. Na druhý deň v pohode narežem potrebné pláty. Okraj ako aj spodok neodkrajujem. Naplním, ozdobím a môžu si zobrať na oslavu.
Aby ste nemuseli hladať tu sú ostatné postupy.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=slane/razny-chlieb-plnenie-korpusu-2
http://www.tortyodmamy.sk/?q=slane/razny-chlieb-naplneny-3
http://www.tortyodmamy.sk/?q=slane/podlhovasta-slana-torta-4
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/pikantna-slana-torta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
irmuska dakujem vam velmi pekne,ste zlata osobka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemáte za čo
aj ja som rada, keď mi poradia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška máš svoj recept na tento chlieb?,to ideš robiť tortu ?