reklama

Šľahanie nad parou


reklama

Ahojte, prosím o radu: Šlahám nad parou vaječný krém - ale to je najprv hrniec s vodou, na to menší hrniec, ten obaliť utierkami alebo alobalom, aby mi para neunikala po bokoch - ako to robíte vy? už som si kúpila niekoľko hrncov že super, ten mi tam už sadne ako riťka na Chichocem sa ...a nič. Máte nejaký grif ako na to??? Ďakujem Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Št, 14. 04. 2011 - 19:15

..ked mi nesedi miska ,tak aby neunikala para, pouzijem aj kastrol,asi by som pouzila ten alobal,keby som inac nemohla trepat....

cirocka, Št, 14. 04. 2011 - 19:17

no ve´d ja som už aj misku, a vždy to napokon prelejem do starého dobrého kastróla, lebo ten mi príde vždy najlepší Úsmev ach jooo...

Dievčatá neviem odkiaľ ste a dúfam, že to nebude reklama, ale ja mám s KINeKUSU V Žiline, oblievanú misu a tá fakt sadne ako r........, v takej ešte moja mama kvasila cesto Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Dievčatá neviem odkiaľ ste a dúfam, že to nebude reklama, ale ja mám s KINEKUSU V Žiline, oblievanú misu a tá fakt sadne ako r........, v takej ešte moja mama kvasila cesto Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

JANAAB, Št, 14. 04. 2011 - 21:18

dievčata, ja teda robím krémy nad parou a nie som vyučená cukrárka, ale nič mi sedieť nemusím zoberiem hrniec a naň si dám plechovú misu takú väčšiu s ušmi a ponorím ju spodom aj do tej vody a mixujem do penista, iné krémy nerobím iba nad parou aj sneh tak robím a nemám problém, krémy sú krásne nadýchané, šľahám tak 15-20min. robím tak už 10 rokov, ale môžno je to inak, no funguje je i takto, niekedy sa dajú robiť veci aj jednoducho a sú rovnaké ako keď sa urobia zložito Mrkám

elian, Št, 14. 04. 2011 - 21:58

presne tak, aký hrniec mám do takého dám vodu a na to smaltovanú misu/vandlík/ a šľahám ,na to ozaj nie je treba extra hrnce, pekné pečenie Torta Torta Torta Torta Torta Torta Torta

elian, Št, 14. 04. 2011 - 21:58

presne tak, aký hrniec mám do takého dám vodu a na to smaltovanú misu/vandlík/ a šľahám ,na to ozaj nie je treba extra hrnce, pekné pečenie Torta Torta Torta Torta Torta Torta Torta

dievčatá, ja som sa tiež nejaký čas trápila s hrncami a miskami až som sa raz naštvala a vyhrabala som hrniec na mlieko, taký ten s píšťalkou, dvojitý, do neho sa vleje voda a tak vlastne šľahám vo vodnom kúpeli... a vylepšila som si to ešte pokazeným šľahačom, čo mu ide len jedna metlička a na najnižších otáčkach mi to ide jedna radosť ... Vyplazený jazyk

No- to ma nenapadlo - super nápad ornella Tlieskam Zlomené srdce Tlieskam ĎAKUJEME !!! .
Ešte taká otázočka- ako dlho šľaháš v tom hrnci a akú dávku naraz?

Hrniec má 2 litre, tak mi tam vojde klasický zavárací pohár vajec, 1200 g krupicového cukru a tri vanilkové cukre a šľahám cca 20 minút. Dám trochu schladiť a vyšľahám s 2 kg masla, prípadne miešam s palmelou. Ak robím čokoládový krém, tak cukru dávam len 1000g a cca 200-250 g kakaa. Úsmev Torta Úsmev

Korona, Pi, 15. 04. 2011 - 08:11

ciročka, vôbec ti nemusí sedieť misa na hrnci presne, para môže unikať kade chce, len si musíš dávať pozor aby si sa neoparila.

cirocka, Pi, 15. 04. 2011 - 16:28

Korona presne si to trafila - opálila som sa ako také "prasiatko v zime na zabíjačke" tak som hľadala niečo, čo mi tam sadne, a para ma nebude otravovať... ale ste všetky zlaté, nebojte sa, odvtedy si dávam taký pozor ... tak som chcela len poradiť že či niečo "šikovnice šikovné" nevymysleli Úsmev ďakujem Úsmev Tlieskam

Chcem sa Vás opýtať, či pri šľahaní vajec máte položený hrniec tak, aby bol namočený vo vriacej vode alebo, aby bol iba nad parou.
A ešte otázočka. Už sa Vám z toho niekedy urobila praženica?

cirocka, Ne, 17. 04. 2011 - 13:16

ja som ho teraz mala ponorený a v pohode.. a praženička sa ti neurobí, keď si najprv rozšlaháš mimo pary - a ked to trochu narastie, dať nad paru...

JANAAB, Ne, 17. 04. 2011 - 21:22

no ja do misy nahádžem vajcia, cukor a kakao, ponorím misu spodom do vriacej stíšenej, vody tak aby neprskala von a šľaham na plné obrátky, v živote sa mi praženica ani nič podobné neurobila, keď robím s bielou čokoládou prídam ju až keď mám vajíčka s cukrom našľahané a teplé, aby sa rýchlo roztopila, žiadna veda v tom nie je

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama