Šľahanie nad parou
Pozrite si aj
..ked mi nesedi miska ,tak aby neunikala para, pouzijem aj kastrol,asi by som pouzila ten alobal,keby som inac nemohla trepat....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ve´d ja som už aj misku, a vždy to napokon prelejem do starého dobrého kastróla, lebo ten mi príde vždy najlepší ach jooo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá neviem odkiaľ ste a dúfam, že to nebude reklama, ale ja mám s KINeKUSU V Žiline, oblievanú misu a tá fakt sadne ako r........, v takej ešte moja mama kvasila cesto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá neviem odkiaľ ste a dúfam, že to nebude reklama, ale ja mám s KINEKUSU V Žiline, oblievanú misu a tá fakt sadne ako r........, v takej ešte moja mama kvasila cesto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčata, ja teda robím krémy nad parou a nie som vyučená cukrárka, ale nič mi sedieť nemusím zoberiem hrniec a naň si dám plechovú misu takú väčšiu s ušmi a ponorím ju spodom aj do tej vody a mixujem do penista, iné krémy nerobím iba nad parou aj sneh tak robím a nemám problém, krémy sú krásne nadýchané, šľahám tak 15-20min. robím tak už 10 rokov, ale môžno je to inak, no funguje je i takto, niekedy sa dajú robiť veci aj jednoducho a sú rovnaké ako keď sa urobia zložito
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak, aký hrniec mám do takého dám vodu a na to smaltovanú misu/vandlík/ a šľahám ,na to ozaj nie je treba extra hrnce, pekné pečenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak, aký hrniec mám do takého dám vodu a na to smaltovanú misu/vandlík/ a šľahám ,na to ozaj nie je treba extra hrnce, pekné pečenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá, ja som sa tiež nejaký čas trápila s hrncami a miskami až som sa raz naštvala a vyhrabala som hrniec na mlieko, taký ten s píšťalkou, dvojitý, do neho sa vleje voda a tak vlastne šľahám vo vodnom kúpeli... a vylepšila som si to ešte pokazeným šľahačom, čo mu ide len jedna metlička a na najnižších otáčkach mi to ide jedna radosť ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No- to ma nenapadlo - super nápad ornella
ĎAKUJEME !!! .
Ešte taká otázočka- ako dlho šľaháš v tom hrnci a akú dávku naraz?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hrniec má 2 litre, tak mi tam vojde klasický zavárací pohár vajec, 1200 g krupicového cukru a tri vanilkové cukre a šľahám cca 20 minút. Dám trochu schladiť a vyšľahám s 2 kg masla, prípadne miešam s palmelou. Ak robím čokoládový krém, tak cukru dávam len 1000g a cca 200-250 g kakaa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ciročka, vôbec ti nemusí sedieť misa na hrnci presne, para môže unikať kade chce, len si musíš dávať pozor aby si sa neoparila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Korona presne si to trafila - opálila som sa ako také "prasiatko v zime na zabíjačke" tak som hľadala niečo, čo mi tam sadne, a para ma nebude otravovať... ale ste všetky zlaté, nebojte sa, odvtedy si dávam taký pozor ... tak som chcela len poradiť že či niečo "šikovnice šikovné" nevymysleli ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcem sa Vás opýtať, či pri šľahaní vajec máte položený hrniec tak, aby bol namočený vo vriacej vode alebo, aby bol iba nad parou.
A ešte otázočka. Už sa Vám z toho niekedy urobila praženica?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ho teraz mala ponorený a v pohode.. a praženička sa ti neurobí, keď si najprv rozšlaháš mimo pary - a ked to trochu narastie, dať nad paru...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja do misy nahádžem vajcia, cukor a kakao, ponorím misu spodom do vriacej stíšenej, vody tak aby neprskala von a šľaham na plné obrátky, v živote sa mi praženica ani nič podobné neurobila, keď robím s bielou čokoládou prídam ju až keď mám vajíčka s cukrom našľahané a teplé, aby sa rýchlo roztopila, žiadna veda v tom nie je
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, prosím o radu: Šlahám nad parou vaječný krém - ale to je najprv hrniec s vodou, na to menší hrniec, ten obaliť utierkami alebo alobalom, aby mi para neunikala po bokoch - ako to robíte vy? už som si kúpila niekoľko hrncov že super, ten mi tam už sadne ako riťka na
...a nič. Máte nejaký grif ako na to??? Ďakujem 