reklama

Šľahačka + čoko + mascarpone ?


reklama

Máte niekto skúsenosti s touto kombináciou: uvariť šľahačku s čokoládou, po vychladnutí vyšľahať a pridať mascarpone? Niekde som čítala, že je to veľmi ľahký a dobrý krém, tak som ho dnes chcela vyskúšať... avšak po zamiešaní mascarpone sa mi plnka strašne sekla, takú "srvátku" som z plnky ešte nevidela...


reklama


reklama

Hej, baby ju tu nedavno chvalili...ono zalezi mozno, ci robis z rastlinnej alebo zivocisnej a pri zmiesavani plati stale to iste...izbova teplota oboch kremov... Mrkám

Použila som trvanlivú šľahačku, tú som mala takto už odskúšanú, akurát namiesto mascarpone som dávala maslo a bola super... Teplota oboch kremov bola rovnaká, preto mi to nejde do hlavy...

...ked sa sekne, trosku nahrej v mikrovlnke a premixuj, mal by sa upravit Mrkám

Daducha, Ne, 26. 08. 2012 - 17:50

Slahacku a cokoladu treba uvarit aspon 24 hod. vopred.Aspon ja to tak robim, ked vyberiem z chladnicky,pridam podlu poctu slahaciek Smetafixy a vyslaham do tuha.Potom pridam Mascarpone, priamo z chladnicky, ale uz sa nesmie mixovat, iba zlahka zamiesat, resp. na najnizsom stupni vmiesat mixerom .Ak sa Mascarpone slaha, sekne sa .

Ďakujem... tak to mi nenapadlo, že sa mascarpone pri šľahaní môže seknúť... ked som robila cheescake, šľahala som ho, ale s vajíčkami a bol krásne hladký...

ruzenaf, Po, 27. 08. 2012 - 07:55

ja robim takto mascarpone vymiesam s roztopenou cokoladou nie teplou a zmiesam s rastlinnou slahackou. j velmi dobry

Tú šľahačku treba najskôr vyšľahať? A potom sa to zmieša už len ručne?

ruzenaf, St, 05. 09. 2012 - 07:02

ano, pouzivam rastlinnu slahacku od rajo v 1 litrovom baleni je velmi dobra a pevna
KvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama