skladovanie marcipánovych ruží
Pozrite si aj
Ja z marcipánom nerobím robím s iníma hmotami ale do chladničky to sa nedáva to musi dat vonku uvidíš čo Ti poradia bábenky ale z chladničky to daj vonku ja to sušim na parapet nej doske na okne polo tieni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tento marcipan nestvrdne snad nikdy.. naozaj ta nechcem strasit, ja som ho pouzila do princezien, co som robila dcerke este v marci, vyuzila som tu jeho "telovu" farbu a robila som z neho hlavy a ruky.. dcerka ma princezny vystavene v izbe na stole a v tychto dnoch im odpadli ruky a hlava sa pod vahou vlasov uplne zdeformovala.. pritom izba je orientovana na sever.. takze ak ti mozem poradit, urob si ozdobky z niecoho ineho, napr z MMF, ak nechces (alebo nestihnes) kupit inu hmotu z netu..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rozhodne daj von z chladničky, ružičky sušim pri izbovej teplote
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vybrala som ich von, tak uvidím čo sa bude diať ďalej... Ak "náhodou" ..., aká je to tá hmota MMF? To je tá z tých cukríkov? Dobre sa znej modeluje?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno je to tá z cukríkov....nie je taká elastická ako kupenské hmoty, ale dá sa z nej dobre modelovať...ružičky určite...ked zajtra zarobíš a večer začneš robiť, tak v piatok večer by si ich relatívne mohla mať tvrdé /záleží od vlhkosti priestoru,ale určite nedávaj do chladničky..tam je príliš vlhko/...nech sa darí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Uvidím ako prežijú noc a podľa toho sa zajtra rozhodnem... keď, tak vyskúšam tvoju radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím ružičky z mliečneho marcipánu,suším pri izbovej teplote. Čo mi zvýši, dám do pevnej krabičky, oddelím servítkami alebo papierovými utierkami, ak krabička nieje plná, tak ju vyplním servítkami, aby nehrkali a dám do mrazničky, sú ako čerstvé. Keď som ich nechávala voľné,tak časom vyšediveli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vďaka za všetky rady dievčatá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím poradťe mi... Nie som skúsená cukrárka. Pečiem svoju asi tretiu tortu. Dnes som prvý krát skúsila robiť ružičky z marcipánu. Marcipán Dr. Oetker som kúpila v obchode. Prifarbila som si ho potravinárskym farbivom.Ruže sa vydarili, dala som ich do chladničky. Ako chodím na ne pozerať
,stále su mäkké a trošku mi aj povädli lupienky. Sú nejaké lesklé. Poradí mi niekto, čo s nimi, aby sa mi do soboty neroztiekli?
Mám ich skladovať v chladničke alebo nie? Vzhľadom na počasie je v byte dosť teplo, tak neviem... Vďaka za rady. 