reklama

skladovanie marcipánovych ruží


reklama

Prosím poradťe mi... Nie som skúsená cukrárka. Pečiem svoju asi tretiu tortu. Dnes som prvý krát skúsila robiť ružičky z marcipánu. Marcipán Dr. Oetker som kúpila v obchode. Prifarbila som si ho potravinárskym farbivom.Ruže sa vydarili, dala som ich do chladničky. Ako chodím na ne pozerať Hambím sa ,stále su mäkké a trošku mi aj povädli lupienky. Sú nejaké lesklé. Poradí mi niekto, čo s nimi, aby sa mi do soboty neroztiekli? Chichocem sa Mám ich skladovať v chladničke alebo nie? Vzhľadom na počasie je v byte dosť teplo, tak neviem... Vďaka za rady. Áno

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja z marcipánom nerobím robím s iníma hmotami ale do chladničky to sa nedáva to musi dat vonku uvidíš čo Ti poradia bábenky ale z chladničky to daj vonku ja to sušim na parapet nej doske na okne polo tieni Áno Áno Áno Áno

tento marcipan nestvrdne snad nikdy.. naozaj ta nechcem strasit, ja som ho pouzila do princezien, co som robila dcerke este v marci, vyuzila som tu jeho "telovu" farbu a robila som z neho hlavy a ruky.. dcerka ma princezny vystavene v izbe na stole a v tychto dnoch im odpadli ruky a hlava sa pod vahou vlasov uplne zdeformovala.. pritom izba je orientovana na sever.. takze ak ti mozem poradit, urob si ozdobky z niecoho ineho, napr z MMF, ak nechces (alebo nestihnes) kupit inu hmotu z netu..

MariaK, St, 13. 07. 2011 - 18:43

rozhodne daj von z chladničky, ružičky sušim pri izbovej teplote

Vybrala som ich von, tak uvidím čo sa bude diať ďalej... Ak "náhodou" Smútok ..., aká je to tá hmota MMF? To je tá z tých cukríkov? Dobre sa znej modeluje?

áno je to tá z cukríkov....nie je taká elastická ako kupenské hmoty, ale dá sa z nej dobre modelovať...ružičky určite...ked zajtra zarobíš a večer začneš robiť, tak v piatok večer by si ich relatívne mohla mať tvrdé /záleží od vlhkosti priestoru,ale určite nedávaj do chladničky..tam je príliš vlhko/...nech sa darí... Kvietok Kvietok Kvietok

Ďakujem Tlieskam Uvidím ako prežijú noc a podľa toho sa zajtra rozhodnem... keď, tak vyskúšam tvoju radu Úsmev

Ja robím ružičky z mliečneho marcipánu,suším pri izbovej teplote. Čo mi zvýši, dám do pevnej krabičky, oddelím servítkami alebo papierovými utierkami, ak krabička nieje plná, tak ju vyplním servítkami, aby nehrkali a dám do mrazničky, sú ako čerstvé. Keď som ich nechávala voľné,tak časom vyšediveli.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama