reklama

sanqviková torta


reklama

babenkz vie niektorá receptík na túto tortu?????hľadala som,ale žiaden receptík som nenašla Plačem Plačem prosííííím Mrkám

Pozrite si aj


reklama


reklama

Moja celá rodina, aj vzdialená veľmi rada sanquickové torty a ja robím korpus klasika a natieram marhuľovým džemom a plnku robím šľahačka s lily neutral a pridávam do toho sanquick. Aj korpusy polejem šťavou /prevarená voda zmiešaná so sanquicom/ a do plnky väčšinou ešte ukladám broskyne. Skús. Slnko Kvietok Slnko

môžem ešte otázočku,,,,,čo je ta lily neutral?????????ďakujem za odpoveď...Zuzana

anka999, So, 10. 03. 2012 - 10:40

babka tapka ako prosim ta robiš lilly mne to vobec nevyšlo ani jogurt ani jahoda vela sa to tu piše vela postupov ale mne sa to nepodarilo neviem kde robim a čo zle dik Smútok Smútok Smútok

Ja robím robím podľa tohoto receptu:
Upiecť 2 piškóty – spodný plát zo 5 vajec a vrchný plát zo 4 vajec (koľko vajec, toľko lyžíc cukru, toľko lyžíc múky a štipka sódy bic. Šľahať najskôr bielka, pridať cukor, žĺtka, múku so sódou bic.)

Prvý plát natrieť bielou plnkou (150 g masla, cukor podľa chuti, puding z 1 zlatého klasu a 4 dcl mlieka. Keď je puding vychladnutý, spojiť s vymiešaným maslom a cukrom), na to dať druhý plát, ktorý polejeme šťavou – Sanqik treba doliať do ½ litra. Vrch potrieme troškou plnky a polejeme bielou polevou.

Poslednú svadobnú tortičku mám presne túto. Počet vajec na korpus dávam podľa veľkosti torty a rovnako prispôsobujem aj množstvo krému. Pod maslovú plnku dávam ešte aj džem - marhuľový. So šťavou pozor, aby nebol stredný plát veľmi navlhčený a aby šťava nepretekala - radšej opatrnejšie polievať a skúšať, či to už nie je dosť vlhké (mala som s tým teraz problém, no na šťastie torta vydržala bez ujmy cestu do Nemecka) - je fakt veľmi chutná....
Keď to robím ako tortu, samozrejme dávam ešte 3 plát na vrch...

Anka 999 ja vyšľahám šľahačku a keď je už skoro vyšľahaná po lyžiciach do nej zašľahávam lily, ktoré som si v miske vymiešala podľa návodu. Napríklad na 1 liter šľahačky si vymiešam 200g lily s 300 g mlieka. Je to super plnka, hlavne pre tých, čo nechcú maslové plnky. A do toho na korpus, ešte dávam ovocie, do jahodovej jahody, do sanquicovej broskyne, do čokoládovej banány a pod. Takáto torta vydrží tak 3 dni, ak sa skôr nezje. A ešte aj potieram tortu touto plnkou, je pravda, že za 2 dni sa začína marcipán trochu roztápať, ale práve taký veľa ľuďom chutí viac, ako tuhý. Sto ľudí, sto chutí. Vyskúšaj. Kvietok Kvietok Kvietok

anka999, So, 10. 03. 2012 - 20:02

babkatapka dakujem ty velmi pekne a prajem krasny vikend pa anka Tlieskam Tlieskam Tlieskam

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama