šamrony
Pozrite si aj
neviem aký máš recept? ja robievam tuto a vždy mam
30 dkg hl.múku špecial,2 žltky,2 dcl. vlažnej vody a 1 lyž.ocot a to vypracujeme
II.cesto 1 margarin/ heru alebo palmarin/,10 dkg hl.muka špecial zase vypracujeme.
1 cesto rozválkame a na to natreme 2 cesto a 3x valkame po 20 minutach
nech sa ti dari ked nebudeš vedieť niečo tak mi na píš do kontaktu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj dakuje skusim tvoj resept ja mám takyto
cesto1 35 dkg hl muka,4žltky,1šlahačková smotana,lyžica pr.cukru štipka soli
cesto2:2palmaríny 35 dkg hl.muky Postup mam taký ako ty len to prve cesto nechám 20min odležat a až potom dam nan tukové cesto a ja prekladám 4krát.Tak neviem v čom je problém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj Mirka, tu ani nejde o to aké máš cesto, ale akým spôsobom ho krájaš na pruhy ktoré obmotávaš okolo trubičky... skús ich najbližšie nakrájať nožom na pizzu - je to také veľké hladké koliesko (radielko) s ostrým zakončením, vtedy sa ti vrstvy cesta pri krájaní nespoja a cesto ti krásne narastie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj cesto krajam malym radielkom.tak neviem,kde robim chybu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
s takým vlnkovitým koncom, že? tak ho vymeň aspoň raz za krájač na pizzu a uvidíš ten rozdiel, ja som neverila, ale fakt sa tie vrstvy nezlepia a krásne sa potom cesto zdvihne a lístkuje
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
teda ja zíram na čom všetkom môže záležať
aj ja ďakujem za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem to prvé cesto čo si napísala sa mi to nezdá, tak nepoznám ,ja ten prvé čo mám praktický je štrdlove a od to ho máš lystkove ale dobre musíš vypracovať aby si mala čiste ruky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked tak urobiš určite sa Ti to podarí to je stary recept,stejto davky Ti vynde aj 60 ks.ja mi to vždy zjeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa hrá rolu aj teplota. Cesto treba spracovať čo najrýchlejšie, aby zostalo, čo najchladnejšie a vložiť ho do rúry vyhriatej na vysokú teplotu. Po zdvihnutí dopiecť pri nižšej. Ten teplotný šok mu robí dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skušala som piect aj pri vysokrj taplote aj pomalšie a výsledok ten istý. tak už ozaj neviem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne pripadá, že máš v recepte málo prvého cesta na 2margaríny. Recept, čo robím ja je 30dkg hlad. múky, 2-3žĺtky, štipka soli, 1,5dcl vody, 2lyžice octu. Tuková kocka - 1margarín a 10-15dkg hlad. múky. Prekladať na 3x po 15min. Sú vždy krásne nadýchané, ale raz sa mi stalo, že som ho príliš na tenko rozgúľala a už sa tak pekne nelístkovalo. Nemáš chybu tam? Že by si príliš rozgúľala?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mirkamoha,tiež si myslím že to prve cesto málo muky vela vajcia aj šlahačka plus cukor hmma drhe cesto vela margarínu ja si myslím že to nemôže fungovať či hmm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem babenky skusim recept pobla vás.Potom dám vediet ako sa mi podarili.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
miroslava28,budem rada ked to daš vedieť,nech sa Ti vydaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte prosím vas vie mi niekto poradit robila som šamrony a vobec sa mi nezdvihli nelískuju sa mi.Cesto som mala dobre vypracované.Bolo vlačné.No po upečení ostali hrozné.Neviem kde roim chybu.Vie mi niekto poradit?