´´Rozidena torta´´
Pozrite si aj
Tak skus vystuzit i kazde poschodie v polovici, cize kazdych 10cm bude podlozka, dufam, ze to pisem zrozumitelne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super, to ma nenapadlo takze kazde poschodie budu vlastne akoby dve torticky(normalne ma jedno poschodie tych 10 - 12 cm) polozene na sebe - medzi nimi podlozka - a tak spolu potiahnut.
dakujem
vyskusam teraz cez vikend - to mam poslednu prilezitost otestovat pred svadbou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobre, ale ako to potom budu krájať? to bude zložité
daj tu gaštanovú iba na posledné poschodie a spodné nejaké iné, pevnejšie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak som dobre pochopila, ideš robiť 3.poschodovú a každé poschodie bude mať na výšku 20 cm???
ja by som ešte každé jedno poschodie raz alebo 2x vystužila... podložila kartónom, a špajglami, aby to nesadalo váhou.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano, ano, aj cookerka tak pise ked ja som taky zaciatocnik a neovladam tie vase finticky este
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Píšeš, že si plnila šľahačkovou plnkou a poťahovka sa ti topila. Mala si tú šľahačkovú plnku až po okraj, alebo si mala aj maslový mantinel a aj napriek tomu sa ti poťahovka topila?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bezne pouzivam slahacku rama, alebo creme pattiserie a netopi sa - to len vtedy, ked som ju nechala zmrznut.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a to si oni kazali slahackovu ? ked by to bola iba mensia nepoviem,ale poschodova a este k tomu svadobna,tak to je sila
krasny den
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
20cm je mooc vysoké.Nech vystužíš akokoľvek, šľahačková plnka na spodnom poschodí nemôže tú váhu uniesť.Aspoň dole daj maslový krém a potom samozrejme aj mantinely maslové.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja si tú tortu akosi neviem predstaviť, každé poschodie 20 cmm vysoké...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aka maximalna vyska by bola ok na 3 poschodouvu? iba jednu som robila zatial - tam bolo 12 cm na poschodie, nepotrebovala ani vystuz, pekne drzala...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To by potrebovalo nejaký stojan....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ved to, stojan nechcu, - tak som si nechala vyrezat sklenene podlozky v rozmere jednotlivych poschodi - nech to slusne vyzera, v strede bude bambusova palicka hrubsia, a este do torty ich zopar strcim - aby to sklo na tom drzalo - nech nestlaci spodne poschodie.
strasne dufam ze to bude stacit...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sklene podlozky su vyborny napad podla mna, bude to urcite drzat, ak este aj v strede mas tyc, aj bocnu vystuz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mna tiez v lete caka vysoka torta...no ja mam poziadavku iba na jedno taketo vysoke poschodie... ze teda spodok 10cm stred 20 cm a vrch zase 10 cm,.. a presne takto to chcem robti... teda ten stred vystuzit na 2x... tkaze vlastne budu 4 poschodia akurat ze dve budu potiahnute naraz...a ako to budu krajat?? normalne ich upozornim ze stred bude zostaveny z 2 tort...ved ked zarezu tak pridu len po kartonovu platnu, dalej sa nedostanu...aspon taky je moj predpoklad... prosim ta daj potom vediet ako si dopadla :) dkaujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila minulý týždeň vysokú tortu podľa fotografie a tiež mali poschodia po 18 cm, ale boli iba dve. Podľa mňa nie je problém vo výške, tá by sa dala zvládnuť tak, ako ti radia baby - každé poschodie rozdeliť na dve časti, ale tú podložku treba podložiť paličkami, alebo hrubšími slamkami, stredová bambusová palica nestačí. Takže to bude musieť byť ako šesť poschodí, s tým, že vždy budeš poťahovať dve naraz. Problém je ten korpus a plnka, tiež som ten recept robila, našťastie nie poschodku, je to veľmi, veľmi jemné. Inak, ako to budú krájať, je ich problém, keď si nedajú poradiť, nech to okusujú zo stojana....nedá sa vždy vyhovieť všetkým nezmyselným požiadavkám. Ja som robila asi najvyššiu - každé poschodie 14cm, pod každým bol kartón, spodné poschodie pribinák s ovocím, stredné myslím parížska šľahačka karamelová a vrch čokoládový krém šľahaný nad parou. Stredom som dala paličku, vydržala v pohode prevoz. Ty máš také krásne tortičky, že sa nemusíš ničoho báť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mala by si ale upozorniť vopred, že tam budú toľké výstuže a podložky. Aby neostali sklamaní, príp. nahnevaní, ak plánujú niake slávnostné krájanie. Mňa tiež napadli tie mantinely. Nie kvôli poťahovke, ale tomu deformovaniu. Keby bol obvodom striekaný maslový krém, po zatuhnutí by mal, teoreticky ,držať tú šľahačku na mieste. Aspoň myslím. A ten maslový kľudne môže byť tiež gaštanový.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja teda nemam tolko skusenosti ako oistatne dievcata, ale nikdy by som si netrufla davat do poschodovej torty slahackovy plnku a uz vobec nie pod potahovku...mozno to navrchnejsie poschodie.......ale to najspodnejsie by som urcite neplnila slahackou a uz vobec nie take vysoke poschodia.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja by som to takto určite tiež riešila. Teda každé poschodie rozdeliť na dve časti a tie tiež vystužiť. A určite by som na kraje použila maslový krém. Nech sa tortička podarí a už sa teším na fotečku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
odpoveď si si napísala: "robim gastanove cesto plnene gastanovou slahackou - cesto je velmi jemne, a slahacka nikdy nestuhne tak ako krem"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Gaštanové cesto a gaštanová plnka do svadobnej, to si môžeš akurát pokaziť dobré meno. podľa mňa to nebude stabilné. Veď si predstav ako sa budú aj paličky v poschodiach hýbať. Na nich sklená podložka. Podľa mňa to ani prevoz nevydrží.A k tomu, bude to stáť na svadbe v miestnosti niekoľko hodín, možno celú noc. Ja by som neriskovala.
Ale aj tak držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem dievcata rady aj komentare
skusim nejako dobojovat - hadam sa podari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem,či si tú tortu už robila,ale prečo nespevníš krém s trochou želatíny?bude tuhší a torta bude lepšie držať tvar.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievcata, chystam sa na moju prvu svadobnu - uz druhy mesiac poriadne nespavam co sa tak bojim
aby vsetko dobre dopadlo. v com je problem - torticka ma mat 3 poschodia - kazde 20 cm - ma byt vysoka a elegantna. ibaze ked vyskladam poschodie na potrebnu vysku, nedrzi tvar tak ako by malo, ´´rozchadza´´ sa do sirky - za normalnych okolnosti sa mi to nestava, kedze poschodia nie su take vysoke. ako ju mam preboha presvedcit aby drzala? robim gastanove cesto plnene gastanovou slahackou - cesto je velmi jemne, a slahacka nikdy nestuhne tak ako krem, navyse, ked som ju dala do mrazaku poriadne stuhnut a skusila som potahovat zmrznutu, potahovka sa strasne topila.....
aby sa mi poschodia nezdeformovali vlastnou vahou, mam zo skla vyrezane podlozky podla rozmeru poschodia a do kazdeho pridu bambusove tycky....
ako urobit vysoke poschodie - aby malo pekny tvar?