reklama

´´Rozidena torta´´

ema72 , 07. 06. 2013 - 10:31

reklama

Ahojte dievcata, chystam sa na moju prvu svadobnu - uz druhy mesiac poriadne nespavam co sa tak bojim Smútok aby vsetko dobre dopadlo. v com je problem - torticka ma mat 3 poschodia - kazde 20 cm - ma byt vysoka a elegantna. ibaze ked vyskladam poschodie na potrebnu vysku, nedrzi tvar tak ako by malo, ´´rozchadza´´ sa do sirky - za normalnych okolnosti sa mi to nestava, kedze poschodia nie su take vysoke. ako ju mam preboha presvedcit aby drzala? robim gastanove cesto plnene gastanovou slahackou - cesto je velmi jemne, a slahacka nikdy nestuhne tak ako krem, navyse, ked som ju dala do mrazaku poriadne stuhnut a skusila som potahovat zmrznutu, potahovka sa strasne topila.....
aby sa mi poschodia nezdeformovali vlastnou vahou, mam zo skla vyrezane podlozky podla rozmeru poschodia a do kazdeho pridu bambusove tycky....
ako urobit vysoke poschodie - aby malo pekny tvar? Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Tak skus vystuzit i kazde poschodie v polovici, cize kazdych 10cm bude podlozka, dufam, ze to pisem zrozumitelne Kvietok

ema72, Pi, 07. 06. 2013 - 10:53

super, to ma nenapadlo Chichocem sa takze kazde poschodie budu vlastne akoby dve torticky(normalne ma jedno poschodie tych 10 - 12 cm) polozene na sebe - medzi nimi podlozka - a tak spolu potiahnut.
dakujem Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce vyskusam teraz cez vikend - to mam poslednu prilezitost otestovat pred svadbou Slnko Slnko

kramky, Pi, 07. 06. 2013 - 11:20

Chichocem sa dobre, ale ako to potom budu krájať? to bude zložité Mrkám daj tu gaštanovú iba na posledné poschodie a spodné nejaké iné, pevnejšie... Objímam Zlomené srdce Objímam

jajce (bez overenia), Pi, 07. 06. 2013 - 10:52

ak som dobre pochopila, ideš robiť 3.poschodovú a každé poschodie bude mať na výšku 20 cm???
ja by som ešte každé jedno poschodie raz alebo 2x vystužila... podložila kartónom, a špajglami, aby to nesadalo váhou.....

ema72, Pi, 07. 06. 2013 - 10:54

ano, ano, aj cookerka tak pise Úsmev ked ja som taky zaciatocnik a neovladam tie vase finticky este Chichocem sa
dakujem Zlomené srdce

Kazuso, Pi, 07. 06. 2013 - 11:08

Píšeš, že si plnila šľahačkovou plnkou a poťahovka sa ti topila. Mala si tú šľahačkovú plnku až po okraj, alebo si mala aj maslový mantinel a aj napriek tomu sa ti poťahovka topila?

ema72, Pi, 07. 06. 2013 - 11:59

bezne pouzivam slahacku rama, alebo creme pattiserie a netopi sa - to len vtedy, ked som ju nechala zmrznut.

lia51, So, 08. 06. 2013 - 12:12

a to si oni kazali slahackovu Torta ? ked by to bola iba mensia nepoviem,ale poschodova a este k tomu svadobna,tak to je sila Prekvapenie krasny den

aramana, Pi, 07. 06. 2013 - 11:17

20cm je mooc vysoké.Nech vystužíš akokoľvek, šľahačková plnka na spodnom poschodí nemôže tú váhu uniesť.Aspoň dole daj maslový krém a potom samozrejme aj mantinely maslové.

Iren59, Pi, 07. 06. 2013 - 11:30

...ja si tú tortu akosi neviem predstaviť, každé poschodie 20 cmm vysoké...

ema72, Pi, 07. 06. 2013 - 12:05

aka maximalna vyska by bola ok na 3 poschodouvu? iba jednu som robila zatial - tam bolo 12 cm na poschodie, nepotrebovala ani vystuz, pekne drzala...

ema72, Pi, 07. 06. 2013 - 12:02

no ved to, stojan nechcu, - tak som si nechala vyrezat sklenene podlozky v rozmere jednotlivych poschodi - nech to slusne vyzera, v strede bude bambusova palicka hrubsia, a este do torty ich zopar strcim - aby to sklo na tom drzalo - nech nestlaci spodne poschodie.
strasne dufam ze to bude stacit...

Úsmev sklene podlozky su vyborny napad podla mna, bude to urcite drzat, ak este aj v strede mas tyc, aj bocnu vystuz Áno

zuzuz1, Pi, 07. 06. 2013 - 13:17

mna tiez v lete caka vysoka torta...no ja mam poziadavku iba na jedno taketo vysoke poschodie... ze teda spodok 10cm stred 20 cm a vrch zase 10 cm,.. a presne takto to chcem robti... teda ten stred vystuzit na 2x... tkaze vlastne budu 4 poschodia akurat ze dve budu potiahnute naraz...a ako to budu krajat?? normalne ich upozornim ze stred bude zostaveny z 2 tort...ved ked zarezu tak pridu len po kartonovu platnu, dalej sa nedostanu...aspon taky je moj predpoklad... prosim ta daj potom vediet ako si dopadla :) dkaujem Áno Áno Áno

ja som robila minulý týždeň vysokú tortu podľa fotografie a tiež mali poschodia po 18 cm, ale boli iba dve. Podľa mňa nie je problém vo výške, tá by sa dala zvládnuť tak, ako ti radia baby - každé poschodie rozdeliť na dve časti, ale tú podložku treba podložiť paličkami, alebo hrubšími slamkami, stredová bambusová palica nestačí. Takže to bude musieť byť ako šesť poschodí, s tým, že vždy budeš poťahovať dve naraz. Problém je ten korpus a plnka, tiež som ten recept robila, našťastie nie poschodku, je to veľmi, veľmi jemné. Inak, ako to budú krájať, je ich problém, keď si nedajú poradiť, nech to okusujú zo stojana....nedá sa vždy vyhovieť všetkým nezmyselným požiadavkám. Ja som robila asi najvyššiu - každé poschodie 14cm, pod každým bol kartón, spodné poschodie pribinák s ovocím, stredné myslím parížska šľahačka karamelová a vrch čokoládový krém šľahaný nad parou. Stredom som dala paličku, vydržala v pohode prevoz. Ty máš také krásne tortičky, že sa nemusíš ničoho báť Slnko Slnko Slnko

Mala by si ale upozorniť vopred, že tam budú toľké výstuže a podložky. Aby neostali sklamaní, príp. nahnevaní, ak plánujú niake slávnostné krájanie. Mňa tiež napadli tie mantinely. Nie kvôli poťahovke, ale tomu deformovaniu. Keby bol obvodom striekaný maslový krém, po zatuhnutí by mal, teoreticky ,držať tú šľahačku na mieste. Aspoň myslím. A ten maslový kľudne môže byť tiež gaštanový.

ja teda nemam tolko skusenosti ako oistatne dievcata, ale nikdy by som si netrufla davat do poschodovej torty slahackovy plnku a uz vobec nie pod potahovku...mozno to navrchnejsie poschodie.......ale to najspodnejsie by som urcite neplnila slahackou a uz vobec nie take vysoke poschodia.....

Aj ja by som to takto určite tiež riešila. Teda každé poschodie rozdeliť na dve časti a tie tiež vystužiť. A určite by som na kraje použila maslový krém. Nech sa tortička podarí a už sa teším na fotečku Áno

odpoveď si si napísala: "robim gastanove cesto plnene gastanovou slahackou - cesto je velmi jemne, a slahacka nikdy nestuhne tak ako krem" Úsmev

jana19, Ne, 09. 06. 2013 - 08:32

Gaštanové cesto a gaštanová plnka do svadobnej, to si môžeš akurát pokaziť dobré meno. podľa mňa to nebude stabilné. Veď si predstav ako sa budú aj paličky v poschodiach hýbať. Na nich sklená podložka. Podľa mňa to ani prevoz nevydrží.A k tomu, bude to stáť na svadbe v miestnosti niekoľko hodín, možno celú noc. Ja by som neriskovala.
Ale aj tak držím palce Áno Áno Áno

ema72, Po, 10. 06. 2013 - 12:54

dakujem dievcata rady aj komentare Zlomené srdce
skusim nejako dobojovat - hadam sa podari Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

pumpel, Ut, 11. 06. 2013 - 21:54

neviem,či si tú tortu už robila,ale prečo nespevníš krém s trochou želatíny?bude tuhší a torta bude lepšie držať tvar.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama