reklama

rozdielny korpus


reklama

Dobrý den šikovnice,potrebovala by som poradit.Stale dokola pečiem korpus,recept od Bohuša nastavovaný.Aj dnes som piekla 2ks,stale dokola ten isty recept.No a pouzila som vajcia z jedného kartona,cukor z jedného sacku,muku tak isto z jedného sacku,akurat som do jedneho dala prášok do pečiva Dr.Oetker a do druhého prások z Li... No a vysledok ma dost prekvapil.Jeden korpus krásny nadychaný žltučký a druhy skaredej farby,akoby strasne tuhy.Nerozumiem tomu,posledne sa mi to stava často.Moze to byt tym práskom?Lebo inak nechapem,stale dokola robim to isté a zakaždym iný vysledok.Piekla som to na dva krát,najprv jeden potom druhy.dakujem za pomoc
foto som pridala do albumu Plačem
ja len,ci niektorá z Vás nemá podobnú skusenost,dakujem za pomoc

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj. Mne sa to tiež raz stalo... Vždy robím všetko rovnako, iba som dala iný prášok, tiež kúpený v L... (zn. Castello). Najskôr som si ani neuvedomila, že to môže byť tým práškom... ked som piekla na další krát a znova použila tento prášok, cesto znova takmer nenarástlo... Na ďalšie pečenie som použila zvyčajný prášok Dr. Oetker a cesto bolo zase ok a odvtedy už stále... takže zvyšné zakúpené prášky z L... poputovali do koša a už ich určite nikdy nekúpim... Dokonca aj obyčajný Tesco prášok do pečiva je lepší a cesto s ním krásne narastie....

no tak ste pomohli práve vyriešiť moju dilemu....ďakujem ....som si teraz uvedomila , že aj ja som použila iný prášok do pečiva ako zvyčajne , a lámala si hlavu čo sa preboha deje.....ešte mi aj prepadol prostriedok.... Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

ano, aj mne sa stred prepadol... to som pozabudla napísať...

jé baby dakujem,ja si nad tym uz dlho hlavu lámem Váľam sa od smiechu po podlahe že co sa deje,dakujeeeeem,milé prášky poputujú Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa smer kôš

Netreba smer kôš. Stačí dať do prania a bude krajšie prádlo. Ja som tak pral vyšívané nástenky a super pustilo žažltnutie a špinu. Rada na minutie práškov do pečenia. Úsmev

Boyle, Št, 17. 07. 2014 - 18:22

Ale prostiedok sa mi niekedy prepadne aj bez prášku, obyčajne vtedy, ak je rúra na začiatku veľmi vyhriata. Inak mám korpusy rovné, robím z vajec bez prídavku vody a ak nedávam kakao, prášok nepoužívam.

Jaruš,,,, je to určite tým práškom , aj ja som to už zistila,,,, najlepší Úsmev DR-Oetker Áno Áno

IvetaJ, Pi, 18. 07. 2014 - 09:20

moja skúsenosť je tiež taká, že najlepší prášok Dr. Oetker Áno Áno Áno , piškóta vysoká a nadýchaná, vyskúšala som aj ostatné značky , ale nebolo to ono Smútok

ďakujem dievčatá za pomoc,inak sranda,čo dokaze prášok do pečiva,aspon sa iné babulky poučia Úsmev ,aspon sa zas potvrdilo porekadlo,že niesme takí bohatí aby sme kupovali lacné veci Chichocem sa

marta02, Pi, 18. 07. 2014 - 17:32

Jarušš 2 - nevyhadzuj prášok do koša, lebo okrem prania ho môžeš použiť do chladničky - nasyp do misky, vlož dnu a on pohlcuje pachy v chladničke, naozaj to funguje Áno Áno Áno Áno

jé Marta02 super,dakujem za radu.Som nasla na nete ocot+ prások do pracky ,zožere kamen Váľam sa od smiechu po podlahe Inak chcem napísat,ze dnes som piekla 4 korpusy,pouzila som prášok Dr.Oetker a vysledok krásné nadychané,zltučké korpusy.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama