royal icing-kráľovská glazúra
Pozrite si aj
je to niečo ako u nás cukrová poleva na zdobenie perníkov....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Martinka l , glazúry u nás sa predávajú od rôznych výrobcov a podľa toho majú aj názov. Tá o ktorej ty píšeš je dosť vyhľadávaná a ženy si ju chvália , či už pri zdobení perníčkov alebo zdobení torty. Neviem čo chceš porovnať - glazúra Ti uschne na torte ale krém nie. Nemôžeš porovnávať krém s glazúrou. Glazúrou sa zdobí väčšinou tak jemne . No a o množstve tak to je podľa toho aký vzor a čo vlastne chceš vytvoriť. Inak na krabici je uvedený celkový popis. Glazúru ( no samozrejme aj krém )je možno taktiež prifarbovať, ale je dostať už aj hotovú farbenú. Je veľký výber .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslela som skôr či sa s nej dajú robiť vzory ako s krémom-to jemné zdobenie som pochopila-ale zaujímalo by ma to "hrubé" zdobenie-teda zdobenie hrubšou zdobiacou špičkou-či sa to dá s touto glazúrou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dá sa tým nanášať vrstva aj na stencils aj kresliť cez vrecko a špičku , ja som spokojná a či uý je to kráľovaská glazúra , alebo royal icing mi je jedno
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj martinka, keď chceš na torte robiť mohutnejšie zdobenie, tak si kúp tekutú rastlinnú šľahačku v tetra-paku. Krásne dotuha sa vyšľahá a nádherne sa s ňou dá nazdobiť torta a neskazí sa tak skoro ako krém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a na poťahovanú tortu tá šľahačka môže ísť? Netopí sa potom pod ňou poťahovka?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dadika-to ma tiež napadlo ale mám obavy aby mi nestekala po poťahovke-pretože tá sa mi orosí a potom mi s nej steká aj krém-preto sa zaujímam o tú glazúru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
z vlastnej skúsenosti mám, že rastlinná šľahačka poťah nerozpúšťa - používam šľahačku zo zeeland.., volá sa Rosette a 1 liter je za 1,80 u nás v KE. Keď ňou naplním tortu a na kraji sa mi náplň dotýka poťahu - nič sa nerozpúšťa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ako s ňou pracuješ,aj treba pridávať stužovač? Lebo ju mám doma už dlhšie a ešte som nemala odvahu ju vyskúšať :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
stužovač netreba pridávať, krásne sa dá vyšľahať a drží tvar. Stužovač dávam len vtedy, keď ju chcem ochutiť - používam na to Zeesany (jahoda, jogurt, čoko, banán...)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dˇakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dadika-to sa mi stáva aj pri kréme-tiež sa na bokoch nerozpúšťa,kde sa dotýka poťahu-ale keď ten istý krém dám aj na poťah tak mi steká dolu-keď sa torta orosí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá,nemáte niektorá skúsenosť s touto hmotou?Konkrétne by ma zaujímalo ako sa s ňou pracuje-či sa dá používať rovnako ako krém na zdobenie a hlavne koľko sa ho spotrebuje-približne-na tortu s priemerom cca 25cm-keď by som ju chcela zdobiť celú ako s krémom.Ďakujéééééém
