reklama

Trikolóra

Pridal/a Primilka dňa 14. 12. 2016 - 08:54 - Recepty Primilka
Trikolóra, Recepty na zákusky, Primilka

reklama

Treba vyskúšať!

Ingrediencie
2 kusy tenká piškóta
  marhuľový džem
500 gramov kryštálový cukor
30 gramov agar
500 millilitrov smotana na šľahanie
1 1⁄4 litre voda
  potravinárske ružové farbivo
Postup

Upečieme si dve tenké piškótové cestá - spodný plát natrieme marhuľovým džemom - priložíme druhý plát - ten natrieme džemom len tak, aby sa upchali na ňom póry.

Uvaríme sirup - polevu : 1,25 l vody + 500 gr kryštálový cukor + 30 gr agar - privedieme do varu za stáleho miešania.

Z uvareného sirupu odlejeme 1/2 litra, zvyšok rozdelíme na dve polovice.

Vyšľaháme 1/2 litra šľahačky - rozdelíme na dve polovice.

Do 1/2 l horúceho sirupu pridáme jednu polovicu šľahačky - miešame, kým sa rozpustí a vylejeme na vrchnú piškótu - biely sirup /poleva/.

Do jednej polovice zvyšného sirupu primiešame druhú polovicu šľahačky a farbivo - miešame do rozpustenia a asi o 2-3 minúty vylejeme na prvý sirup / biely - musí byť trocha stuhnutý, aby nám druhá vrstva doň nevsiakla/.

Do druhej polovice zvyšného sirupu pridáme len farbivo - vznikne nám číry ružový sirup - ten vylejeme na čiastočne stuhnutú druhú vrstvu sirupu.

Necháme zatuhnúť a pokrájame na rezy.
Dobrú chuť !

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama