
Treba vyskúšať!
2 | kusy | tenká piškóta |
marhuľový džem | ||
500 | gramov | kryštálový cukor |
30 | gramov | agar |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 1⁄4 | litre | voda |
potravinárske ružové farbivo |
Upečieme si dve tenké piškótové cestá - spodný plát natrieme marhuľovým džemom - priložíme druhý plát - ten natrieme džemom len tak, aby sa upchali na ňom póry.
Uvaríme sirup - polevu : 1,25 l vody + 500 gr kryštálový cukor + 30 gr agar - privedieme do varu za stáleho miešania.
Z uvareného sirupu odlejeme 1/2 litra, zvyšok rozdelíme na dve polovice.
Vyšľaháme 1/2 litra šľahačky - rozdelíme na dve polovice.
Do 1/2 l horúceho sirupu pridáme jednu polovicu šľahačky - miešame, kým sa rozpustí a vylejeme na vrchnú piškótu - biely sirup /poleva/.
Do jednej polovice zvyšného sirupu primiešame druhú polovicu šľahačky a farbivo - miešame do rozpustenia a asi o 2-3 minúty vylejeme na prvý sirup / biely - musí byť trocha stuhnutý, aby nám druhá vrstva doň nevsiakla/.
Do druhej polovice zvyšného sirupu pridáme len farbivo - vznikne nám číry ružový sirup - ten vylejeme na čiastočne stuhnutú druhú vrstvu sirupu.
Necháme zatuhnúť a pokrájame na rezy.
Dobrú chuť !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty