Recept na svieže chutné rezy pre každú príležitosť.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | vlastný |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
150 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | voda |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka 1: | ||
150 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | šľahačka v prášku |
1 | balík | vanilkový cukor |
500 | millilitrov | kyslá smotana |
Plnka 2: | ||
800 | millilitrov | voda |
2 | balíky | Zlatý klas |
50 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | citrónová šumienka |
Inštrukcie
Žĺtky vymiešame s cukrom , pridáme olej, vodu múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahká primiešame sneh z bielkov.
Z mlieka a práš. šľahačky vyšľaháme tuhú šľahačku, pridáme vanilku a kyslú smotanu. Túto zmes natrieme na vychladnutý korpus.
Z vody šumienky , cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Za stáleho miešame ho vychladíme ale aby úplne nehustol. Túto pudingovú zmes nalejeme na I. plnku a necháme stuhnúť.
Je dobre ak tento korpus necháme v hlbšom plechu, aby nám plnky nestekali.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 1574x
- Pridať nový komentár