Pre milovníkov kalorických chuťoviek a karamelu

Výnos | |
---|---|
Zdroj | internet , vlastne |
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
20 | gramov | kakao |
60 | gramov | hladká múka |
štipka | soľ | |
1 | čajová lyžička | citrónová šťava |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
200 | gramov | čokoláda |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | Salko karamelové |
pražené nesolené arašidy podľa chuti | ||
karamel |
Inštrukcie
Cesto:
Z bielkov štipky soli a citrónovej šťavy si vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridáme 150 g cukru a vanilkový cukor.
Po jednom zašľaháme žĺtka a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a sódou bikarbónou.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme na 180 stupňoch cca 15 až 20 minút v závislosti od rúry. Po upečení cesto stočíme do rolády.
Plnka:
500 ml smotany na šľahanie vyšľaháme a postupne pridáme karamelové Salko Plnku natrieme na cesto.
Kramel:
200 g kryštálového cukru upálime na karamel, pridáme 200 ml horúcej šľahačkovej smotany a nakoniec vmiešame trošku masla.
Vychladnutým karamelom bohato polejeme plnku a posypeme nasekanými arašidmi. Roládu zrolujeme a necháme stuhnúť v chlade.
Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Ja som použila ganache z 200 ml smotany na šľahanie a 200 g mliečnej čokolády.
Dozdobíme arašidmi.
Roláda sa môže stať závislosťou, zvlášť pre tých extra maškrtných. Ale v dlhých, zimných mesiacoch energie nikdy nie je dosť.
Recepty:
- prečítané 3551x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (1)