
Martuška 123 | Šeherezádin sen
Lahodný pudingový krém s kyslou smotanou a kávovými piškótami na fantastickej piškóte, so šľahačkou na vrchu.
Ingrediencie
200 | gramov | polohrubá múka |
10 | polievkové lyžice | rozpustený palmarín |
200 | gramov | práškový cukor |
6 | gramov | prášok do pečiva |
4 | kusy | vajce |
10 | polievkové lyžice | voda teplá |
Krém: | ||
200 | gramov | kryštálový cukor |
3 | balíky | Zlatý klas |
750 | millilitrov | mlieko |
800 | millilitrov | kyslá smotana |
Dokončenie: | ||
1 | balík | detské okrúhle piškóty |
marhuľový džem | ||
kakao | ||
káva | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Postup
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme teplú vodu, roztopený Palmarin, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 20 minút.
Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding, necháme vychladnúť a vmiešame do neho kyslú smotanu.
Z vychladnutého cesta stiahneme papier, natrieme džemom, na džem dáme polovicu krému, na to ukladáme piškóty namočené v uvarenej káve a na ne dáme druhú polku krému.
Na vrch dáme tenučkú vrstvu šľahačky, posypeme kakaom a ozdobíme šľahačkou.
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.