
Sandra Hvilová | Roláda s mascarpone a tvarohom
Rolady z mascarpone, tvarohom, borovkami a čokoládou
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
štipka | sóda bikarbóna | |
Krém 1: | ||
125 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
Krém 2: | ||
125 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | tvaroh |
30 | millilitrov | šľahačková smotana |
50 | gramov | mliečna čokoláda |
Ešte potrebujeme: | ||
čučoriedkový džem | ||
čokoláda | ||
Oreo sušienky | ||
Poleva: | ||
100 | gramov | mliečna čokoláda |
50 | gramov | kokosový olej |
Postup
Piškótová roláda: 5 vajec vyšľaháme s 5 PL kryštálového cukru, pridáme 5 PL hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva a štipku sódy. Pečieme na 180 st. 10 minút. Roládu po upečení zrolujeme do mokrej utierky tak na 3 minútky.
Krém č.1: 125 g mascarpone, 100 g tvarohu, 1 vanilkový cukor spolu poriadne vymiešame.
Krem c.2: 125g mascarpone, 100g tvaroh spolu vyslahame. 30ml slahackovej smotany si zohrejeme a pridame k nej 50g mliečnej cokolady. Ak máme čokoládu vychladnutu a rozpustenu pridame ju k mascarpone a tvarohu. Všetko spolu poriadne premiesame.
Roládu rozvinieme a prerežeme na polovice. Jednu polovicu natrieme čučoriedkovým džemom a potrieme krémom č.1, poukladáme čučoriedky. Roládu zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
Druhú polovicu rolády môžeme natrieť trochou roztopenej čokolády so smotanou, ale nemusíme. Natrieme ju krémom č.2 a poukladáme naň kúsky sušienok Oreo, ale nemusíme. Roládu zavinieme a tiež dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva: 100 g mliečnej čokolády roztopíme nad parou. Keď je čokoláda roztopená, pridáme do nej 50 g kokosového oleja a necháme ho roztopiť. Polevu necháme vychladnúť a natrieme na rolády. Ľubovoľne ozdobíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.