
kika898
Pistácie milujem, práve preto by som sa s Vami rada podelila o recept na tento cheesecake s príchuťou pistácie a čokolády :)
Ingrediencie
200 | gramov | maslové sušienky |
100 | gramov | maslo |
500 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | tvaroh jemný |
100 | gramov | práškový cukor |
60 | gramov | hladká múka |
4 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | pistáciová pasta |
40 | gramov | horká čokoláda |
25 | millilitrov | smotana na šľahanie |
pistácie |
Postup
Maslové sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. 26 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a zatlačíme na dno sušienkový základ.
Mascarpone, tvaroh, cukor, múku, vajcia a pistáciovú pastu vymiešame na hladký krém, najlepšie ručne, alebo mixérom len krátko. Plnku nalejeme na sušienkový základ a uhladíme.
Pečieme najprv 15 minút na 175°C a potom teplotu znížime na 120°C a dopekáme ďalších 25 minút.
Cheesecake je hotový ak kraje začínajú byť do zlatista a stred sa ešte trasie.
Necháme vychladnúť a potom uložíme na pár hodín do chladničky.
Z nasekanej horkej čokolády a horúcej smotany si pripravíme ganache, ktorou cheesecake ozdobíme. Posypeme pistáciami a ľubovoľne ozdobíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.