
Skvelá vanilková chuť. Zákusok vhodný na výnimočnú príležitosť.
Korpus: | ||
150 | gramov | maslo |
100 | gramov | kryštálový cukor |
4 | kusy | žĺtok |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
150 | gramov | hladká múka extra špeciál |
1 | čajová lyžička | kypriaci prášok |
Bielkový sneh: | ||
4 | kusy | bielok |
200 | gramov | kryštálový cukor |
50 | gramov | mandľové lupienky |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
60 | gramov | vanilkový puding |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | šľahačka 33% |
Na dvojitý korpus si vyšľaháme zmäknuté maslo a cukor do bledej peny, a potom do zmesi zašľaháme po jednom žĺtky. Prilejeme mlieko, vanilkový extrakt a opäť vyšľaháme.
K žĺtkovej zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a na menších otáčkach vyšľaháme tuhšie cesto, ktoré rozotrieme na plech (30x40cm) vyložený papierom na pečenie.
Bielková vrstva: Bielky vyšľaháme do peny a postupne po tretinách na vyšších otáčkach prišľaháme cukor, kým nezískame lesklý a tuhý sneh, ktorý rozotrieme na žĺtkové cesto a posypeme mandľovými lupienkami.
Vložíme do rúry na 170°, kde sa dvojitý korpus bude piecť 30-40 minút. Korpus necháme na plechu úplne vychladnúť. Vychladnutý korpus prekrojíme priečne na polovicu, aby sme získali dva rovnaké pláty.
Krém: z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kožka. Necháme vychladnúť. Vychladnutý prešľaháme a ručne primiešame vyšľahanú šľahačku.
Na jednu polovicu korpusu nanesieme krém a priložíme druhou polovicou korpusu bielkami nahor. Uložíme do chladu aspoň na 3 h.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty