Božské rezy s kakaovými piškótami, karamelovým krémom a chrumkavým snehovým plátom uprostred.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | torty od mamy |
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Suroviny na dva pláty | ||
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | kakao |
8 | polievkové lyžice | teplá voda |
Snehový plát | ||
5 | kusy | bielok |
250 | gramov | kryštálový cukor |
Krém: | ||
5 | kusy | žĺtok |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
300 | gramov | kryštálový cukor |
300 | millilitrov | mlieko |
300 | gramov | maslo |
Inštrukcie
Recept na kakaové korpusy
Žĺtka oddelíme od bielkov, bielky vyšľaháme s cukrom do hustej peny a potom už len metličkou postupne zamiešame žĺtka, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Z tohto množstva upečieme dva pláty na papieri na pečenie. Pečieme na 180 stupňov.
Recept na snehový plát
Bielka šľaháme nad parou, keď sa začne robiť sneh, pridávame cukor a stále šľaháme.
Vyšľahanú hmotu dáme na plech s papierom na pečenie a sušíme v rúre na 130 stupňov asi hodinu. Dvierka pootvoríme a podoprieme vareškou.
Recept na krém
Cukor roztopíme v suchom hrnci a skaramelizujeme, zalejeme teplou smotanou na šľahanie a miešame kým sa cukor nerozpustí.
V mlieku rozšľaháme zlatý klas a žĺtka a vylejeme ku karamelu a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a zašľaháme mäkké maslo.
Krém si rozdelíme na tretiny.
Tretinu krému nanesieme na vychladnutú piškótu, položíme naň snehový plát, dáme druhú tretinu krému, na to dáme druhú vychladnutú piškótu a vrch potrieme treťou časťou krému.
Ozdobíme nastrúhaniu čokoládou.
Recepty:
- prečítané 7226x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (1)