
Eclairky plnené čokoládovým a karamelovým krémom.
Odpaľované cesto: | ||
125 | millilitrov | voda |
50 | millilitrov | olej |
štipka | soľ | |
70 | gramov | hladká múka |
2 | kusy | vajce |
Krémový základ: | ||
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | mascarpone |
Čokoládový krém: | ||
50 | millilitrov | smotana |
mliečna čokoláda | ||
Karamelový krém: | ||
50 | millilitrov | smotana |
karamelová čokoláda | ||
Poleva: | ||
50 | gramov | čokoláda |
10 | gramov | kokosový olej |
Odpaľované cesto na eclairky:
125 ml voda, 50 ml olej, štipka soli. Dáme zovrieť do hrnca, ak mame zovreté pridáme 70 g hl. muky. Cesto odpaľujeme, kým nebudeme mať kompaktnú hmotu.
Necháme vychladnúť, do vychladnutého postupne zašľaháme 2 vajcia. Najprv jedno vajíčko poriadne vyšľahám, potom druhé.
Hotové cesto dáme do cukrárskeho vrecka. Na plech vyložený papierom nastriekame pásiky. To aké budú dlhé je len na vás. Pečieme na 220 st. cca 20 minút.
Krém:
100 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme s 250 g mascarpone. Krém si rozdelíme na dve časti.
50 ml smotany na šľahanie zohrejeme a pridáme mliečnu čokoládu. Necháme roztopiť a vychladnúť.
Opäť si 50ml smotany zohrejeme a pridáme k nej karamelovú čokoládu. Taktiež necháme roztopiť a vychladnúť.
Mliečnu čokoládu pridáme do jednej časti krému a karamelovú do druhej časti krému a poriadne ešte prešľaháme. Krém by nemal byť veľmi hustý.
Krémy si dáme do cukrárskych vreciek a plníme eclairky tak, že do upečených koláčikov urobíme malú dierku, cez ktorú plníme krém. Naplnené odložíme stuhnúť do chladničky.
Urobíme si polevu cokoladovu a karamelovu. 50g cokolady dáme roztopiť nad parou a po roztopeni pridame 10g kokosoveho oleja. Miešame do rozpustenia. Polevu nechame trocha vychladnúť a eclairky namacame do polevy alebo polievame lyžičkou. Môžeme ich ešte ozdobiť čokoládovou ryžou.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty