reklama

Eclairky

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 13. 06. 2020 - 16:02 - Recepty Sandra Hvilová
Eclairky, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Eclairky plnené čokoládovým a karamelovým krémom. 

Ingrediencie
Odpaľované cesto:
125 millilitrov voda
50 millilitrov olej
  štipka soľ
70 gramov hladká múka
2 kusy vajce
Krémový základ:
100 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov mascarpone
Čokoládový krém:
50 millilitrov smotana
  mliečna čokoláda
Karamelový krém:
50 millilitrov smotana
  karamelová čokoláda
Poleva:
50 gramov čokoláda
10 gramov kokosový olej
Postup

Odpaľované cesto na eclairky:

125 ml voda, 50 ml olej, štipka soli. Dáme zovrieť do hrnca, ak mame zovreté pridáme 70 g hl. muky. Cesto odpaľujeme, kým nebudeme mať kompaktnú hmotu.

Necháme vychladnúť, do vychladnutého postupne zašľaháme 2 vajcia. Najprv jedno vajíčko poriadne vyšľahám, potom druhé.

Hotové cesto dáme do cukrárskeho vrecka. Na plech vyložený papierom nastriekame pásiky. To aké budú dlhé je len na vás. Pečieme na 220 st. cca 20 minút. 

Krém:

100 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme s 250 g mascarpone. Krém si rozdelíme na dve časti.

50 ml smotany na šľahanie zohrejeme a pridáme mliečnu čokoládu. Necháme roztopiť a vychladnúť.

Opäť si 50ml smotany zohrejeme a pridáme k nej karamelovú čokoládu. Taktiež necháme roztopiť a vychladnúť.

Mliečnu čokoládu pridáme do jednej časti krému a karamelovú do druhej časti krému a poriadne ešte prešľaháme. Krém by nemal byť veľmi hustý. 

Krémy si dáme do cukrárskych vreciek a plníme eclairky tak, že do upečených koláčikov urobíme malú dierku, cez ktorú plníme krém. Naplnené odložíme stuhnúť do chladničky.

Urobíme si polevu cokoladovu a karamelovu. 50g cokolady dáme roztopiť nad parou a po roztopeni pridame 10g kokosoveho  oleja. Miešame do rozpustenia. Polevu nechame trocha vychladnúť a eclairky namacame do polevy alebo polievame lyžičkou. Môžeme  ich ešte ozdobiť čokoládovou ryžou. 

Doplňujúce obrázky
Eclairky, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama