Veterníková torta

Pridal/a Katka LB

Nezvyčajná tortička :)

Veterníková torta - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Spodný korpus:
300gramovhladká múka
100gramovpráškový cukor
1kusžĺtok
200gramovmaslo
Veterníčky:
50millilitrovolej
150millilitrovvoda
 štipkasoľ
125gramovhladká múka
3kusyvajce
Krém:
4decilitremlieko
125gramovcukor
1⁄2balíkvanilkový cukor
1balíkZlatý klas
2kusyžĺtok
125gramovmaslo
Ovocná náplň:
1decilitervoda
2polievkové lyžicejahodový sirup
2polievkové lyžicecukor
1kustortové želé červené
  jahody
Šľahačková náplň:
2decilitresmotana na šľahanie
1polievková lyžicapráškový cukor
1⁄2kusbiely jogurt
  jahodový lekvár
2plátkyželatína
Dokončenie:
  čokoláda

Inštrukcie

Spodný korpus:

Je to linecké cesto.Vymiestiť, nechať postáť dve hodiny v chladničke. Trochu odobrať aby ostalo na vyloženie bokov formy, asi 2cm pás. Cesto vyvaľkať, vložiť o formy a vyložiť boky, popichať vidličkou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.

Veterníčky:

Uvaríme vodu, olej a soľ, pridáme múku a upálime. Do mierne vychladnutého zašľaháme vajcia. Upečieme malé veterníčky.

Krém do veterníkov:

Mlieko, cukor, žĺtka a Zlatý klas uvaríme na puding, do vychladnutého zašľaháme maslo.

Ovocná náplň:

Ovocie, cukor, vodu, sirup a želé uvaríme podľa návodu.

Šľahačková náplň:

Šľahačku vyšľaháme s cukrom, pridáme jogurt, lekvár a želatínu podľa návodu.

Dokončenie:

Spodný korpus (linecké cesto) dáme na podložku, na to dáme ovocnú náplň, na ňu ozdobne nanesieme šľahačkovú náplň, na to trošku plnky do veterníkov a na vrch položiť naplnené veterníčky. Ozdobíme čokoládou.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.