Veterníková torta

Popis

Nezvyčajná tortička :)

Veterníková torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

SPODNÝ KORPUS
300gramovhladka muka
100gramovpraskový cukor
1kusžĺtko
200gramovmaslo/tuk
Veterníčky
50millilitrovolej
150millilitrovvoda
 štipkasoľ
125gramovhladka muka
3kusyvajcia
Krém do veterníčkov
4decilitremlieko
125gramovcukor
1⁄2balíkvanilkový cukor
1balíkzlatý klas
2kusyžltka
125gramovmaslo
Ovocná náplň
1decilitervoda
2polievkové lyžiceSirup jahodový (ak chcete sladšie,dáte viac)
2polievkové lyžicecukor podľa chuti
1kusčervené tortové želé
  asi hrsť jahody/maliny/čučoriedky/černice
Šľahačková náplň
2decilitresmotana na šľahanie
1polievková lyžicapraskový cukor
1⁄2kusbiely jogurt
  jahodový lekvár
2plátkyželatína
Dokončenie
  čokolada na ozdobenie

Inštrukcie

Spodný korpus:

Je to linecké cesto.Vymiestiť, nechať postáť dve hodiny v chladničke. Trochu odobrať aby ostalo na vyloženie bokov formy, asi 2cm pás. Cesto vyvaľkať, vložiť o formy a vyložiť boky, popichať vidličkou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.

Veterníčky:

Uvaríme vodu, olej a soľ, pridáme múku a upálime. Do mierne vychladnutého zašľaháme vajcia. Upečieme malé veterníčky.

Krém do veterníkov:

Mlieko, cukor, žĺtka a Zlatý klas uvaríme na puding, do vychladnutého zašľaháme maslo.

Ovocná náplň:

Ovocie, cukor, vodu, sirup a želé uvaríme podľa návodu.

Šľahačková náplň:

Šľahačku vyšľaháme s cukrom, pridame jogurt, lekvar a želatinu podľa návodu.

Dokončenie:

Spodný korpus (linecké cesto) dáme na podložku, na to dáme ovocnú náplň, na ňu ozdobne nanesieme šľahačkovú náplň, na to trošku plnky do veterníkov a na vrch položiť naplenné veterníčky. Ozdobíme čokoládou.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.