
Jednoduchá tortička k nedeľnej kávičke.
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
600 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas |
150 | gramov | maslo |
Želé: | ||
1 | kus | jahodový kompót |
1 | kus | želé Dr.Oetker extra silné červené |
voda |
Postup na korpus:
Bielky vyšlahať postupne pridávať cukor. Keď sú vyšlahané postupne pridávať olej, žĺtky ale šlahať už len chvíľu. Nakoniec vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a kakaom.
Piecť na 180 stupňov cca 20 minút. Necháme vychladnúť vo forme a potom vyberieme.
Postup na plnku:
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding, necháme vychladnúť za stáleho miešania. Zvlášť vyšlaháme maslo s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne zašlahávame puding.
Želé na zaliatie torty:
Šťavu z kompótu + z mrazených jahôd (ak máme) doliať do 500 ml vodou, prípadne dochutiť cukrom. Pridať cukrárenské želé a dať variť. Varíme asi 1 min. a necháme asi 10-15 minúť schladiť.
Dohotovenie torty:
Upečený plát torty rozrežeme na polovicu, spodnú časť potrieme jahodovým džemom, dáme časť krému, položíme druhý plát a dáme zbytok krému. Zarovnáme, krémom môžeme jemne obtrieť aj boky torty. Dáme na hodinu schladiť. Potom uložíme ovocie z kompótu, prípadne čerstvé alebo mrazené ovocie na tortu. Priložíme tortovú formu alebo obruč z papieru na pečenie a pomaly zalejeme pripraveným želé. Necháme stuhnúť a vrch potrieme šlahačkou a dozdobíme jahodami.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty