Torta s jahodovým želé a šlahačkou

Popis

Jednoduchá tortička k nedelnej kávičke

Torta s jahodovým želé a šlahačkou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

6kusyvajec (cesto)
6polievkové lyžicekryš. cukru (cesto)
6polievkové lyžicepolohrub. múky (cesto)
3polievkové lyžicekakaa (cesto)
2polievkové lyžiceoleja (cesto)
1kuskypriaci prášok do pečiva (cesto)
600millilitrovmlieko (plnka)
100gramovprask.cukor (plnka)
2kusyvanilkový cukor (plnka)
2kusyZlatý klas (plnka)
150gramovmaslo (plnka)
1kusjahodový kompót (želé)
1kusželé Dr.Oetker extra silné červené (želé)
500millilitrovvoda spolu so šťavou z kompótu (želé)

Inštrukcie

Postup na korpus:

Bielky vyšlahať postupne pridávať cukor. Keď sú vyšlahané postupne pridávať olej, žĺtky ale šlahať už len chvíľu. Nakoniec vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a kakaom.

Piecť na 180 stupňov cca 20 minút. Necháme vychladnúť vo forme a potom vyberieme.

Postup na plnku:

Z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding, necháme vychladnúť za stáleho miešania. Zvlášť vyšlaháme maslo s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne zašlahávame puding.

Želé na zaliatie torty:

Šťavu z kompótu + z mrazených jahôd (ak máme) doliať do 500 ml vodou, prípadne dochutiť cukrom. Pridať cukrárenské želé a dať variť. Varíme asi 1 min. a necháme asi 10-15 minúť schladiť.

Dohotovenie torty:

Upečený plát torty rozrežeme na polovicu, spodnú časť potrieme jahodovým džemom, dáme časť krému, položíme druhý plát a dáme zbytok krému. Zarovnáme, krémom môžeme jemne obtrieť aj boky torty. Dáme na hodinu schladiť. Potom uložíme ovocie z kompótu, prípadne čerstvé alebo mrazené ovocie na tortu. Priložíme tortovú formu alebo obruč z papieru na pečenie  a pomaly zalejeme pripraveným želé. Necháme stuhnúť a vrch potrieme šlahačkou a dozdobíme jahodami.

Torta s jahodovým želé a šlahačkou - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.