Rafaelo torta bez múky

Popis

Vynikajúca kokosová tortička so žĺtkovým krémom, v štýle obľúbenej dobroty.

Rafaelo torta bez múky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusybielok
7polievkové lyžicetrstinový cukor
140gramovstrúhaný kokos
Žltkový krém
125millilitrovsmotanu na šľahanie
6kusyžĺtok
1kusvanilkový cukor
125gramovmasla
50gramovpraskový cukor
Smotanová náplň
250gramovmascarpone
1balíkvanilkový cukor
375millilitrovsmotany na šľahanie
Dokončenie
50gramovhorkej čokolády

Inštrukcie

Príprava:

Zo žĺtok,  cukru a smotany za stáleho a dôkladného miešania uvaríme kašu. Hlavne v závere treba rýchlo miešať a po zovretí dať hneď dole z tepla. Vrch prekryjeme potravinárskou fóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Ja som najprv ponorila hrniec do studenej vody, aby som ho nedávala úplne horúci do chladničky, aj fóliu nerada dávam na vriacu hmotu.

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do snehu a už len zľahka a krátko vmiešame strúhaný kokos. Hmotu rozotrieme vo forme (primer cca 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri cca 170°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Hmota je hustejšia, korpus až tak nenarastie, ale v kombinácii s náplňami je výborný.

Žĺtkový krém

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do svetlého "krému" a postupne pridávame vychladenú žĺtkovo - smotanovú "kašu". Šľahaním dostaneme  nadýchaný a božský krém.  Úsmev Rozotrieme na vychladený korpus, dáme schladiť do chladničky

Smotanová náplň:

Smotanu na šľahanie spolu s vanilkovým cukrom a mascarpone vyšľaháme na tuhý krém. začíname na nižších otáčkach, postupne pridávame, v závere môžeme opäť ubrať. Dávame pozor na prešľahanie. Rozotrieme na žltkový krém a dáme stuhnúť do chladničky

Dokončenie

Ozdobíme hoblinami čokolády, alebo strúhaným kokosom ...

Rafaelo torta bez múky - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

vyzerá super, určite vyskúšam na promócie - ďakujem!ÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamKvietokKvietokKvietokKvietokSrdceSrdceSrdceSrdce

ďakujem za recept, práve som dokončila 2 tortičky, bude prekvapenie, vyzerá super a aj sa mi vydarila. Zajtra bude "koštovka"ÁnoÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietokKvietokSrdceSrdceSrdceSrdce

ÁnoÁnoÁnovyzerá ozaj dobre!Je vôbec ešte nejaká kombinácia čo si ešte nevyskúšala?TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Predstav si, že kávové koláčky nerobím. U nás nikto kávu nepije Hambím saani karamale nemám až tak premakaný, aj keď pokusov bolo zopár. Hambím sa

Chichocem saChichocem saChichocem sato ja si v nich poslednou dobou hoviemChichocem saChichocem saChichocem sa

Krásna mňamka, určite niekedy vyskúšam na nedeľu ku kávičke Tlieskam

Tlieskam

 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.