
Jogurtová torta s ovocím a bielou ganache polevou
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | voda |
Jogurtová plnka: | ||
500 | millilitrov | Creme Patisserie |
5 | kusy | ovocný jogurt |
1 | džem | |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Biela ganache: | ||
200 | gramov | biela čokoláda |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
Postup
Korpus:
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej a vodu. K vymiešaným žĺtkom pridáme múku a PDP a vymiešame aby sme nemali hrudky. Pridáme vyšľahané bielka a jemne premiešame. Pečieme v tortovke vyslanej papierom na pečenie pri 180° asi 20 - 25 min.
Plnka:
Ovocné jogurty šľaháme na vysokých otáčkach so šľahačkou creme patisserie asi 5 min. Pridáme práškový cukor podľa chuti a zľahka zamiešame. Jogurty používajte vždy hustejšie, a príchuť vyberajte podľa toho akú príchuť torty chcete.
Biela ganache:
Smotanu zahrejeme - nesmie vrieť. A pridáme na kocky nalámanú čokoládu. Občas zamiešame aby sa čokoláda spojila so smotanou.
Upečený a vychladnutý korpus si prerežeme na tri tenké čassti. Každý natrieme džemom, plnkou, na ktorú poukládame ovocie (ak chcete) a prikryjeme ďalším plátom. Toru po bokoch a vrchu natrieme samotnou vyšľahanou creme patisserie a polejeme vychladnutou ganache. Ozdobíme.
Tortička je rýchla a nenáročna. Túto plnku používam veľmi často, je ľahká a svieža. :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.