Bryndzovníky

Popis

U nás známe ako "Biaľoše".Pečú sa ako koláč na plechu  alebo ich môžeme vykrajovať.

Bryndzovníky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
500gramovpolohruba muka
500gramovhladka muka
2kusyvajce
2kusydroždie
2decilitreolej
550millilitrovmlieko
1polievková lyžicasoľ
1polievková lyžicacukor
plnka
250gramovbryndza
1⁄2kuskyslá smotana
1kusveľký uvarený zemiak
  pažítka

Inštrukcie

Do vlažného mlieka dáme cukor a za lyžičku hladkej múky a rozmrvíme droždie.Necháme nakysnúť a potom kvások vlejeme do múky, pridáme vajcia, soľ a miesime.Keď už múka nasaje mlieko, pridáme olej a miesime kým nás nebolí ruka.Keď nás začne bolieť, miesime ešte aspoň 5 minút Chichocem saSprávne vymiesené kysnuté cesto začne akoby pukať, miesiť treba určite aspoň 10 minút.

Vymiesené cesto necháme prikryté pod utierkou na teplom mieste vykysnúť.

Vyvaľkáme na 1cm a vykrajujeme z neho kolieska, ukladáme na vymastený plech.Do koliesok spravíme prstami jamky a do nich dáme bryndzovú plnku - zmiešaná bryndza, smotana, popučený uvarený zemiak a pažítka.Ak nie je dosť slaná, prisolíme.

Kolieska potrieme rozšľahaným vajcom a necháme ešte 10-15 minút na teplom mieste.

Pečieme na 170-180 (podľa rúry) do zlatova.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Mňam, ďakujem, vyskúšam

vyzerajú úžasne-vyskúšamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceSrdce

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.