
Martuška 123 | Jablková roláda
reklama
Úplne jednoduchá roláda s dobre dochutenými dusenými jablkami pečená opačne.
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
5 | polievkové lyžice | hladká múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
1 | kilogram | jablká očistené |
80 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | škorica |
Postup
Jablká ošúpem, postrúham. Na panvicu dám maslo, cukor, škoricu a vyžmýkané jablká. Chvíľu podusím a dám na plech vystlaný papierom na pečenie. Uhladím.
Celé vajíčka, cukor a vanilkový cukor trocha vyšľahám, pridám múku s práškom do pečiva. Premiešam, vylejem na jablká.
Pečiem na 200 stup. asi 15 min.
Nechám trocha vychladnúť, otočím opačne, stiahnem papier a stočím roládu.
Nechám úplne vychladnúť a pocukrujem.
Výnos
1 koláč
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.