
Vlasta Dorisa
reklama
Nepečený dezert vhodný na každú príležitosť.
Ingrediencie
500 | gramov | sušené figy |
60 | gramov | cukor |
1 | kus | šťava z pomaranča |
200 | gramov | mleté vlašské orechy |
3 | polievkové lyžice | kokos |
Postup
Sušené figy (môžu byť aj datle) zomelieme na mäsovom mlynčeku. V miske hmotu zmiešame s cukrom, šťavou z 1 pomaranča, mletými orechmi.
Rukami formujeme guľky vo veľkosti podľa chuti. Tieto obaľujeme v kokosovej múčke a kladieme ich do ozdobných košíčkov. Jednoduché dezerty aj na vianočný stôl.
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.