
Nepečený koláč s piškótami, pudingovým krémom a višňami pre chvíle, keď sa nám nechce piecť.
Ingrediencie
3 | balíky | dlhé piškóty |
1 | kus | zavárané višne |
1 | kus | vanilkový puding |
400 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | cukor |
20 | gramov | maslo |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Postup
Višne scedíme a vykôstkujeme. Uvaríme puding, ešte do horúceho zamiešame maslo a višne.
Na podnos dáme tortovú obruč s menším priemerom a po jej bokoch ukladáme na stojato piškóty, ktoré najprv namočíme z nepocukrovanej strany do višňovej šťavy. Ukladáme ich cukrovou stranou k obruči. Aby nám pri ukladaní nepadali, namočíme spodok piškóty trochu do pudingu.
Keď už máme obvod z piškót, vypĺňame stred. Vrstvíme piškóty namočené v šťave a puding s višňami.
Vyšľaháme šľahačku, osladíme ju podľa chuti a nanesieme na vrch torty. Necháme v chladničke najlepšie do druhého dňa.
Odstránime obruč, tortu previažeme stuhou - torta vyzerá luxusne. Až potom ju krájame.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.