
Karamelový cheesecake zo sušienok - nepečený.
Ingrediencie
300 | gramov | sušienky |
100 | gramov | maslo |
250 | gramov | tvaroh jemný |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | stužovač za studena |
150 | gramov | Salko karamelové |
50 | gramov | horká čokoláda |
Postup
Sušienková zmes: Zopár kusov celých sušienok si odložíme na ozdobenie. Zvyšné sušienky nadrobno rozmixujeme (menšiu časť rozmixovaných sušienok si taktiež odložíme na finálne ozdobenie cheesecaku).
Pridáme roztopené maslo a zmiešame. Do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie vtlačíme prstami pripravenú zmes a necháme zatuhnúť v chladničke aspoň jednu hodinu.
Krém: Krém si pripravíme nasledovne: vyšľaháme smotanu do tuha, pridáme do nej jemný tvaroh, práškový cukor a na záver stužovač krémov za studena (postupujeme podľa návodu na obale).
Krém natrieme na zatuhnutý korpus zo sušienok a necháme v chladničke aspoň dve hodiny.
Poleva: Na záver si roztopíme čokoládu, do nej primiešame karamelové Salko. Následne touto zmesou polejeme zatuhnutý cheesecake. Vrchnú časť posypeme zvyšnými rozmixovanými sušienkami a ozdobíme celými sušienkami.
Želám Vám dobrú chuť!

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.