
reklama
Jahodový nepečený zákusok s mascarpone krémom, jahodami a keksovým základom.
Ingrediencie
120 | gramov | maslové sušienky |
60 | gramov | maslo |
500 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
400 | gramov | jahody |
2 | balíky | Smeta-fix |
3 | plátky | želatína |
práškový cukor | ||
Na ozdobu: | ||
jahody |
Postup
Maslove keksy rozmixujeme a pridame k ním roztopene maslo. Zmes dáme do tortovej formy poriadne popritlacame.
Jahody si dáme variť, rozmixujeme ich a pridame do krému. 200ml si odoberieme na vrch.
Krem: mascarpone, sl.smotana, praskovy cukor podľa chuti, stuzovace a pridame rozmixované jahody.
Krem natrieme na keksovy základ.
Na vrch zakusku si ohrejeme 200ml rozmixovanych jahod a pridame k ním platkovu zelatinu nechame roztopiť a trocha vychladnúť a nalejeme na krem. Ľubovoľne zakusok ozdobime
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.