
Kokosové guľky so sušienkami a lieskovými orechmi
Ingrediencie
400 | gramov | sušienky svetlé |
200 | gramov | sušienky tmavé |
100 | gramov | kokos strúhaný |
2 | polievkové lyžice | kondenzované mlieko sladené |
40 | kusy | lieskové orechy |
Na obaľovanie: | ||
3 | polievkové lyžice | strúhaný kokos |
100 | gramov | maliny mrazené |
100 | millilitrov | voda |
Postup
Deň vopred si zafarbíme prírodnou farbou časť kokosu na posypanie guľôčok. Maliny rozvaríme v minime vody a rozvar prepasírujeme.
Do vzniknutého sirupu na 10-15 minút namočíme strúhaný kokos, potom ho scedíme, vyžmýkame a vysušíme na papieri.
Maslové a kakaové sušienky osobitne rozdrvíme v mikroténových vreckách a preložíme do misiek.
Do každej zmesi primiešame polovicu dávky strúhaného kokosu a postupne pridávame kondenzované mlieko, kým nevymiesime hustú tvarovateľnú hmotu.
Z maslového a kakaového cesta formujeme malé guľky, pričom do vnútra vložíme lieskový oriešok.
Guľky obalíme v bielom a ružovom kokose, vložíme do cukrárskych košíčkov a necháme stuhnúť v chladničke.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.