
Čokabomby - tak nazvali moje vnučky tento môj výmysel.
Ingrediencie
400 | gramov | čokoláda |
Slaný karamel: | ||
300 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | maslo |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | čajová lyžička | morská soľ |
Ešte potrebujeme: | ||
orechy | ||
mandle | ||
kokos | ||
mak | ||
ovocie |
Postup
Vytemperujeme si 400 gramov cokolady, aku mame rady. Ja som robila z mliecnej.
Pripravime si papierove kosicky. Teraz som mala 3cm. Cca 25 kusov.
Štetcom natrieme cokoladu do kosickov. Toto opakujeme minimalne trikrat. Obycajne ked skoncime s prvym natieranim, prve kosicky su uz stuhnute, tak mozeme takto pokracovat trikrat. Dame dobre do chladna stuhnut . Potom z nich stiahneme papierovy kosicek. Zostane nam pekny cokoladovy.
Ked mame vsetky kosicky, pripravime si na plytky tanierik, bud mlete oriesky, alebo mandle, alebo kokos, popripade aj mlety mak, ak mate radi makove. Kazdy kosicek potrieme rozpustenou cokoladou po okraji a polozime opacnou stranou na tanierik. Vytvorime si tak pekny lem.
Pripravime si slany karamel. V hrubsom hrnci si rozpustime 300 gramov krystaloveho cukru. Do tekuteho karamelu dame 100 g masla a 200 ml slahackovej smotany. Povarime , pokial sa nam vsetko spolu nespoji a pridame za cajovu lyzicku morskej soli. Precedime cez kovove sitko a nechame vychladnut.
Medzitym si do kosickov vlozime oriesok, alebo ovocie, alebo gulku z mletych orieskov a umu. Zalejeme vychladnutym slanym karamelom a ozdobime.
Dobru chut.
A bacha, fakt je to riadna bomba

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.