
Zuzanka 311 | Makový koláč s kokosom a čokoládovou polevou
reklama
Výborný makovo-kokosový koláč s džemom a čokoládovou polevou.
Ingrediencie
100 | gramov | mletý mak |
80 | gramov | kokos |
250 | millilitrov | mlieko |
2 | kusy | vajce |
120 | gramov | ovsené vločky |
60 | millilitrov | kokosový olej |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | čajová lyžička | kypriaci prášok |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
Dokončenie: | ||
200 | gramov | marhuľový džem |
100 | gramov | tmavá čokoláda |
60 | gramov | maslo |
Postup
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Mak, kokos, vločky, mlieko, žĺtky, olej, cukor, prášok do pečiva, vanilkový extrakt rozmixujeme a zľahka primiešame sneh z bielkov a cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 25cm). Pečieme 25 minút na 170°.
Čokoládu a maslo rozpustíme nad parou. Koláč po upečení potrieme marhuľovým džemom, polejeme čokoládovou polevou a posypeme strúhaným kokosom.
Výnos
1 kus
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.