
melisa | Tvarohový závin s ovocím
Výborná, rýchla tvarohová pochúťka.S lístkovým cestom dokážeme za pár chvíľ pripraviť úžasné pohostenie.
Ingrediencie
Plnka: | ||
275 | gramov | lístkové cesto |
500 | gramov | hrudkovitý tvaroh |
2 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | Zlatý klas |
citrónová kôra | ||
2 | polievkové lyžice | maslo |
piškóty | ||
čučoriedky | ||
maliny | ||
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Lístkové cesto rozvinieme, potrieme rozpusteným maslom a posypeme nahusto piškótovými omrvinkami /piškóty pomelieme/.
Na jednu tretinu cesta, do stredu navrstvíme tvarohovú plnku a bohato posypeme ovocím. Ovocie umyjeme a osušíme.
Bočné cestá preložíme cez plnku a jemne pritlačíme. Preložíme na plech s papierom na pečenie, povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Popicháme vidličkou a upečieme.
Tvarohová plnka: v nádobe zmiešame tvaroh, rozšľahané vajíčka, vanilkový cukor, práškový cukor, citrónovú kôru a Zlatý klas.
Upečieme pri teplote 200°C asi 12-15 alebo podľa potreby.
Po upečení posypeme práškovým cukrom a po vychladnutí pokrájame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.