
Kamila
Tradičný jablkový koláčik, krehký a šťavnatý s výborne ochutenou náplňou.
Cesto: | ||
600 | gramov | hladká múka |
100 | millilitrov | mlieko |
20 | gramov | prášok do pečiva |
150 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
2 | kusy | vajce |
1 | štipka | soľ |
Náplň: | ||
1 1⁄2 | kilogramov | jablká |
1 | balík | Zlatý klas |
1 | kus | citrón |
2 | balíky | škoricový cukor |
150 | gramov | kryštálový cukor |
Cesto:
Všetky ingrediencie spolu zmiesime a rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na plechu cesto posypeme strúhankou.
Náplň:
Jablká očistíme a nastrúhame. Dáme podusiť a pridáme cukor, škoricový cukor, postrúhanú kôru aj šťavu z citróna a rozmiešaný zlatý klas vo vode. Necháme vychladnúť.
Náplň nanesieme na cesto posypané strúhankou a na to dáme vyvaľkané druhé cesto. Popicháme ho vidličkou aby mala para kde unikať. Pečieme na 170 stupňov asi 40 minút.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty