
Jednoduchý a chutný koláčik s kakaovou piškótou a čokoládovým, pudingovým krémom s kyslou smotanou.
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | deciliter | mlieko vlažné |
1 | deciliter | olej |
štipka | soľ | |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | čokoládový puding |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
400 | millilitrov | kyslá smotana |
Na potretie: | ||
džem |
Postup
Vajíčka vyšľháme so štipkou soli do peny, pridáme cukor, keď je vyšľahané, postupne po troche pridávame striedavo mlieko a olej.
Múku, kakao, prášok do pečiva zmiešame a preosiate pridáme do vajíčok a už len ručne zamiešame.Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme dobre vychladnúť.
Krém:
Z mlieka, cukru, vanilky a pudingu si uvaríme hustú kašu.Do vychladnutej kaše vmiešame kyslú smotanu.
Koláč natrieme džemom a na to dáme krém.
Na vrch nastrúhame čokoládu alebo ozdobíme čokoládovými ozdobami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.