
reklama
Jednoduché plnené rožteky k rannej káve alebo večernému čajíku.
Ingrediencie
450 | gramov | hladká múka |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | Hera |
štipka | soľ | |
Náplň: | ||
tvaroh | ||
orechy | ||
mak | ||
lekvár | ||
Nutella | ||
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Z ingrediencií vypracujeme hladké cesto.Rozdelíme na 5 častí.Každú časť rozvaľkáme na kruh a rozdelíme na 8 trojuholníkov.
Naplníme plnkami (ja som plnila tvaroh,orechy , mak , lekvár , nutela) stočíme od širšej strany. Dáme na plech vystlaný peč. papierom.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180 stup.
Dobrú chuť!
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.