
melisa | Metrový koláč z BeBe keksov
Recept mám už veľmi dávno, pripravujem ho sporadicky, koláčik je veľmi chutný a hlavne rýchly
Ingrediencie
2 | balíky | BeBe keksy |
Plnka: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | Zlatý klas |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | mleté vlašské orechy |
250 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | rum |
200 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
Postup
Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Posypeme ho kryštálovým cukrom, aby sa nevytvorila šupka a pod fóliou necháme vychladnúť.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutý puding a rum. Rozdelíme ho na polovicu. Do jednej časti pridáme kakao a do druhej mleté orechy. 1/3 plnky si odložíme na potretie celého povrchu koláča.
Na alobal ukladáme postupne po jednom keksy a striedavo plníme tmavou a bledou plnkou. Celý povrch potrieme odloženou plnkou.
Odložíme do chladu asi na 12 hodín a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením. Krájame horúcim nožom šikmým rezom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.