
Hľadala som recept na bábovku, ktorá zvládne aj bezlepkovú múku, t.j. ide jej tam menej. Samozrejme bez experimentovania sa to nezaobišlo. S klasickou či špaldovou celozrnou bude ešte lepšia. Mandle môžete nahradiť vlašskými orechmi.
3 | kusy | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | maslo |
200 | gramov | mleté mandle |
1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame k nim vlažné roztopené maslo.
Múku zmiešame s mletými mandľami a práškom do pečiva a na striedačku s kyslou smotanou, primiešavame pri nižších otáčkach k vyšľahanej hmote.
Hmotu preložíme do bábovkovej formy, ktorú sme dôkladne vymastili a vysypali múkou.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 55 -60 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.