
Hľadala som recept na bábovku, ktorá zvládne aj bezlepkovú múku, t.j. ide jej tam menej. Samozrejme bez experimentovania sa to nezaobišlo. S klasickou či špaldovou celozrnou bude ešte lepšia. Mandle môžete nahradiť vlašskými orechmi.
Ingrediencie
3 | kusy | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | maslo |
200 | gramov | mleté mandle |
1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
Postup
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame k nim vlažné roztopené maslo.
Múku zmiešame s mletými mandľami a práškom do pečiva a na striedačku s kyslou smotanou, primiešavame pri nižších otáčkach k vyšľahanej hmote.
Hmotu preložíme do bábovkovej formy, ktorú sme dôkladne vymastili a vysypali múkou.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 55 -60 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.