
reklama
Krehké pečivo s citrónovou príchuťou
Ingrediencie
300 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | žĺtok |
5 | gramov | citrónová kôra |
2 | kusy | vanilkový cukor |
150 | gramov | džem z čiernych ríbezlí |
Postup
Najprv zmiešame všetky sypké ingrediencie s maslom. Maslo musí byť studené, najlepšie nakrájané na malé kocky.
Postupne zmiešavame rukou suroviny na mrveničku, potom pridáme žĺtok a nastrúhanú citr.kôru.
Vypracujeme kompaktné cesto. Dáme na hodinku do chladničky. Rozvaľkáme cesto na pomúčenej doske na 3-4mm a vykrajujeme rôzne tvary.
Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 7-9 minút na 170 stupňoch.
Vychladnuté potrieme kyselkavým džemom, spojíme a pocukrujeme.
Doplňujúce obrázky

Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.