
Výborný jablkový koláčik.
Na 2 korpusy: | ||
100 | dekagramov | hladká múka |
štipka | soľ | |
2 | kusy | prášok do pečiva |
260 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | vajce |
500 | gramov | Hera |
2 | balíky | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
Plnka: | ||
1 | kilogram | jablká |
trocha | škoricový cukor | |
trocha | kryštálový cukor | |
trocha | mleté orechy |
Korpusy:
Múku, soľ, prášok do pečiva,vanilku , 2 PL,mlieka, práškový cukor, vajcia a heru spolu zmiesime a odložíme na pol hodinu do chladničky.
Plnka:
Jablká očistíme, nastrúhame a vyžmýkame.
Cesto vybraté z chladničky rozdelíme na dve časti. Prvú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu.
Očistené, nastrúhané a vyžmýkané jablká rozložíme na vyvaľkaný plát, posypeme škoricovým cukrom a kryštálovým cukrom (podľa sladkosti jabĺk, kto má ako rád) a mletými orechmi.
Na to priložíme druhý rozvaľkaný plát, popicháme vidličkou a pečieme na 180°C do zlata.
Dobrú chuť!
Jééjda,mamina sa poteší,miluje jablkové a ja ich robím málo,bo neviem...díík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chutnal nám moc, dělala jsem rovnou na 2 plechy ze dvou dávek.
Už mám recept v notýsku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zítra bude můj
Díky 