reklama

Bublanina s ríbezľami

Pridal/a Vlasta Dorisa dňa 14. 11. 2019 - 17:14 - Recepty Vlasta Dorisa
Bublanina s ríbezľami, Recepty na koláče, Vlasta Dorisa

reklama

Hrnčekový koláč so smotanou a ríbezľami.

Ingrediencie
3 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček cukor
3 kusy vajce
2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
2 kusy vanilkový cukor
3 kusy kyslá smotana
1 kus Hera
400 gramov ríbezle
Postup

1. Múku, cukor, vanilkový cukor dáme do misky spolu s tukom na pečenie. Zmiešame aby sa vytvorila posýpka. Odoberieme z nej na posyp koláčika.

2. Do misky ďalej pridáme vajcia, sódu bicarbónu a kyslé smotany.

3. Vymiešame cesto, ktoré prenesieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

4. Umyté a vysušené ríbezle dáme na vrch. Posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry na cca 45 min pri teplote 175-180st.C

5. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a krájame ho na úhľadné kúsky. Môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý, svieži.

6. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a krájame ho na úhľadné kúsky. Môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý, svieži.

Doplňujúce poznámky

Hrnček(šálka) = 250ml

Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Priemer 5 (4 hlasov)

reklama


reklama

aramana, Št, 14. 11. 2019 - 19:26

vážne tri kyslé smotany??veruže taký koláčik nepoznámPrekvapeniemusí vydržať ozaj šťavnatý a vláčny aj pár dníÁnoÁnoÁnoÁno

Áno, keď som ho robila druhýkrát, dala som veľkú kyslú smotanu. Ja polovicu koláča rozdám, dcéra aj ja berieme do práce a ešte sa ujde aj susedovi, tak neviem koľko vydrží. Ďakujem za komentár
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama