
Hrnčekový koláč so smotanou a ríbezľami.
3 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | cukor |
3 | kusy | vajce |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
2 | kusy | vanilkový cukor |
3 | kusy | kyslá smotana |
1 | kus | Hera |
400 | gramov | ríbezle |
1. Múku, cukor, vanilkový cukor dáme do misky spolu s tukom na pečenie. Zmiešame aby sa vytvorila posýpka. Odoberieme z nej na posyp koláčika.
2. Do misky ďalej pridáme vajcia, sódu bicarbónu a kyslé smotany.
3. Vymiešame cesto, ktoré prenesieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
4. Umyté a vysušené ríbezle dáme na vrch. Posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry na cca 45 min pri teplote 175-180st.C
5. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a krájame ho na úhľadné kúsky. Môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý, svieži.
6. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a krájame ho na úhľadné kúsky. Môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý, svieži.
Hrnček(šálka) = 250ml
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vážne tri kyslé smotany??veruže taký koláčik nepoznám
musí vydržať ozaj šťavnatý a vláčny aj pár dní


