Bublanina s ríbezľami

Popis

Obľúbené jednoduché koláče, Hrnčekový koláč so smotanou a ríbezľami.

Bublanina s ríbezľami - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojčasopis
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

3šálkypolohruba muka
1šálkacukor
3kusyvajcia
2čajové lyžičkysóda bicarbona
2kusyvanilkový cukor
3kusykyslá smotana
1kusHera (Palmarín, Maslo)
400gramovčervené, čierne a biele ríbezle

Inštrukcie

1.

Múku, cukor, vanilkový cukor dáme do misky spolu s tukom na pečenie. Zmiešame aby sa vytvorila posýpka. Odoberieme z nej na posyp koláčika.

2.

Do misky ďalej pridáme vajcia, sódu bicarbónu a kyslé smotany.

3.

Vymiešame cesto, ktoré prenesieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

4.

Umyté a vysušené ríbezle dáme na vrch. Posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry na cca45 min pri teplote 175-180st.C

5.

Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a krájame ho na úhľadné kúsky. Môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý, svieži.

5.

Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a krájame ho na úhľadné kúsky. Môžeme ho ešte posypať práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý, svieži.

Poznámky

Hrnček(šálka) = 250ml

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

vážne tri kyslé smotany??veruže taký koláčik nepoznámPrekvapeniemusí vydržať ozaj šťavnatý a vláčny aj pár dníÁnoÁnoÁnoÁno

Áno, keď som ho robila druhýkrát, dala som veľkú kyslú smotanu. Ja polovicu koláča rozdám, dcéra aj ja berieme do práce a ešte sa ujde aj susedovi, tak neviem koľko vydrží. Ďakujem za komentár
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.