Pomarančový domáci džem

Popis

Pikantný džem do tortičiek a zákuskov.

Pomarančový domáci džem - recept

Zhrnutie

Výnos
male fľašky
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
2 hod, 30 minút
Celkový čas
2 hod, 45 minút

Ingrediencie

2kilogramovpomarančov
2kusycitronov
750gramovtrstinového cukru
trochu rumu

Inštrukcie

Pomaranče a citróny orežeme na dužinu, pokrájame na malé kúsky a odstránime jadierka.

Pridáme cukor a pomalým varením redukujeme cca 2 hod. až kým nezačne šťava hustnúť. Môžeme vyskúšať testom na tanieriku, či má po vychladnutí šťava správnu hustotu).

Horúcu pomarančovú masu prepasírujeme cez sitko a pridáme trochu rumu.

Ihneď plníme do malých zaváraninových fliaš a zabalíme, aby sa postupným chladnutím dobre viečko prisalo.

Dobrú chuť :-)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.