
katarina73
reklama
Pikantný džem do tortičiek a zákuskov.
Ingrediencie
2 | kilogramov | pomaranč |
2 | kusy | citrón |
750 | gramov | trstinový cukor |
trocha | rum |
Postup
Pomaranče a citróny orežeme na dužinu, pokrájame na malé kúsky a odstránime jadierka.
Pridáme cukor a pomalým varením redukujeme cca 2 hod. až kým nezačne šťava hustnúť. Môžeme vyskúšať testom na tanieriku, či má po vychladnutí šťava správnu hustotu).
Horúcu pomarančovú masu prepasírujeme cez sitko a pridáme trochu rumu.
Ihneď plníme do malých zaváraninových fliaš a zabalíme, aby sa postupným chladnutím dobre viečko prisalo.
Dobrú chuť :-)
Celkový čas
2 hod, 45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
2 hod, 30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.