
Najúžasnejší kakaový veniec
Ingrediencie
1 | kilogram | polohrubá múka |
1 | kus | čerstvé droždie |
3 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | maslo |
18 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
600 | millilitrov | mlieko |
3 | polievkové lyžice | kakao |
3 | štipky | škorica |
práškový cukor |
Postup
Recept na cesto
3 PL cukru rozmiešame v teplom mlieku, pridáme rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások.
Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, ltka a 100 g roztopeného, no nie horúceho masla, nakoniec pridáme kvások.
Vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Recept na plnku
150 g masla vymiešame z 15 PL kryštálového cukru, kakaa a škorice.
Postup na veniec
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dve časti. Cesto rozvaľkáme na dlhý ovál, ktorý potrieme plnkou a cesto po dĺžke zavinieme.
Kúsok od jedného konca zapichneme nôž a rozrežeme na dve polovice. Zapletieme ich do vrkoča, ktorý skrútime do venca.
Pečieme na 180 st. 25 - 30 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.