Kakaový veniec

Popis

Najúžasnejší kakaový veniec

Kakaový veniec - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kilogrampolohruba muka
1kusčerstvé droždie
3kusyžltka
250gramovmaslo
18polievkové lyžicekryštálový cukor
1čajová lyžičkasoľ
600millilitrovTeplé mlieko
3polievkové lyžicekakao
3štipkyškorica
  praskový cukor

Inštrukcie

Recept na cesto

3 PL cukru rozmiešame v teplom mlieku, pridáme rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások.

Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, ltka a 100 g roztopeného, no nie horúceho masla, nakoniec pridáme kvások.

Vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.

Recept na plnku

150 g masla vymiešame z 15 PL kryštálového cukru, kakaa a škorice.

Postup na veniec

Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dve časti. Cesto rozvaľkáme na dlhý ovál, ktorý potrieme plnkou a cesto po dĺžke zavinieme.

Kúsok od jedného konca zapichneme nôž a rozrežeme na dve polovice. Zapletieme ich do vrkoča, ktorý skrútime do venca.

Pečieme na 180 st. 25 - 30 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.