
Zdravá strava a dezerty nejdú vždy dohromady. Keď si však viete správne nakombinovať vhodné suroviny, môžete mlsať bez výčitiek. Ja som si vymyslela dezert, ktorý sa dá pripraviť rýchlo a na viac dní dopredu.
Ingrediencie
1 | kus | hokaido |
5 | decilitre | mlieko |
5 | polievkové lyžice | chia semiačka |
1 | čajová lyžička | škorica |
1 | polievková lyžica | med |
Postup
Ako prvé som si tekvicu nakrájala na menšie kocky (spolu so šupkou) a dala som ju variť. Keď bola tekvica mäkká, rozmixovala som ju do hladka. Dochutiť si to viete na sladko, alebo slano. J,a som zvolila sladšiu variantu, a pridala som si škoricu a med. Takto pripravenú zmes som nechala bokom, aby vychladla.
V druhej nádobe som si zmiešala mlieko a chia semiačka. Pomer neviem odhadnúť, vždy si to musím riediť, alebo zahusťovať :-)
Keď už boli chia semiačka napuchnuté a konzistencia mi vyhovovala, začala som dávkovať túto zmes do pripravených nádobiek. Na vrch som pridávala tekvicové pyré, nádobu zatvorila a odložila do chladničky.
Takýto dezert sa dá robiť s rôznymi obmenami, na vrch mliečneho základu môžete dať uvarenú a rozmixovanú zeleninu, ale aj ovocie. Zo zeleniny sa mi veľmi dobre osvedčila cvikľa, mrkva, zeler, ale aj cuketa (keď ju správne dochutíte). Ovocie sa hodí asi každé, pokiaľ odstránite šupku, ktorá sa ťažšie mixuje.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.