
Rýchly recept na nepečené veľkonočné koláčiky s okrúhlymi karamelovými sušienkami
Ingrediencie
3 | balíky | sušienky |
200 | gramov | fondán biely |
200 | gramov | čokoláda 85% |
trocha | ríbezľový džem | |
trocha | farba potravinárska gélová |
Postup
Fondán ručne premiesime. Rozdelíme na dve časti, jednu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme bokom.
Druhú časť rozdelíme na tri diely, pričom dva zafarbíme a tretí ponecháme biely.
Z fondánovej hmoty vyformujeme malé veľkonočné vajíčka, každé o hmotnosti cca 1,5 g. Uložíme ich na tácku a pri izbovej teplote necháme sušiť.
Odloženú časť fondánu vyberieme z fólie, rozvaľkáme na plát s hrúbkou cca 2 mm a okrúhlou formičkou s priemerom sušienok vykrojíme kruhy.
Fondánové kolieska vkladáme medzi dve sušienky natreté v mieste spoja vrstvou hustého ríbezľového džemu. Sušienky spojíme, opatrne stlačíme a odložíme do chladničky, kým džem stuhne.
Medzitým rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu. Pomocou lyžice nanesieme na papier na pečenie rôzne nepravidelné tvary a odložíme aspoň na hodinu do mrazničky.
Po stuhnutí čokoládu stiahneme z papiera a nalámeme na menšie kúsky. Povrch naplnených sušienok pokvapkáme rozpustenou čokoládou, z nalámaných čokoládových kúskov vytvarujeme hniezda a do stredu každého uložíme fondánové vajíčka.
Hotové veľkonočné koláčiky necháme odležať v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.