
reklama
Rýchle pohostenie z lístkového cesta.
Ingrediencie
1 | balík | lístkové cesto |
100 | gramov | maslo |
50 | gramov | cukor |
1 | balík | tvaroh |
1 | kus | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
Postup
Lístkové cesto rozprestrieme. Maslo roztopíme. Polovicu natrieme na cesto. Druhú polovicu dáme do tvarohu, pridáme cukor, žĺtok, vanilkový cukor, aj Zlatý klas.a vymiešame plnku. Tú natrieme na plát cesta. Cesto zvinieme do rolády a nožom krájame kúsky široké cce 3 cm. Tieto kúsky natierame rozšľahaným žĺtkom a kladieme na plech Pečieme slimáčiky , ktoré po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Doplňujúce obrázky

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.