reklama

recept na red velvet


reklama

Ahojte , pred casom som skusala upiect red velvet podla receptu z jednej americkej stranky a vyslo mi z toho akesi nejdle cudo Plačem Plačem Plačem teraz by som ho chcela znova upiect , nema niektora z vas nejaky fakt dobrý recept na tento korpus a akym kremom ho plnite Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok dakujem Hambím sa Hambím sa

Pozrite si aj


reklama


reklama

Tu je preklad receptu na "červený zamat" - Red velvet zo stránky Joyofbaking.com Mám ho vyskúšaný, akurát ho nepečiem v 2 formách ale klasicky v jednej. Cmar kupujem v Lidli.

Suroviny:
250g múky, preosiať
15g kakaa
1/2 ČL soli
113g masla, nechať povoliť pri izbovej teplote
300g kryštál cukru
2 veľké vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
240ml cmaru (podmáslí)
červená potravinárska farba
1 ČL octu
1 ČL sódy bicarbony

Postup:
- predhrejte rúru na 175°C
- vymažte a vysypte múkou 2 formy priemeru 23cm
- do misy preosejte múku, kakao a soľ
- v inej mise vyšľahajte maslo s cukrom do peny. Po jednom zašľahajte vajíčka. Pridajte vanilkový extrakt
a znova dobre vyšľahajte.
- zmiešajte cmar s potravinárskou farbou
- na nízkych otáčkach zmiešajte postupne maslovú zmes so zmesou múky a cmarom (1/3 múky, polovica cmaru, 1/3 múky,
druhá polovica cmaru, zvyšná 1/3 múky)
- v malom hrnčeku zmiešajte ocot a sódu - zmes vzkypí a vtedy ju rýchlo zamiešajte do cesta
rovnomerne rozdeľte cesto do dvoch pripravených foriem, pracujte rýchlo, povrch cesta uhlaďte
pečte vo vyhriatej rúre približne 25-30 minút; presvedčte sa vpichnutím špajle do stredu cesta
korpusy nechajte 10 minút chladnúť vo formách, potom ich vyklopte na chladiacu mriežku.
Korpus sa jednoduchšie krája, ak ho dáte vychladiť do chladničky (zabalený vo fólii), kľudne aj cez noc.
keď je dobre vychladený, naplňte ho. Tradične sa tento korpus plní plnkou "Cream cheese frosting"
zo smotanového syra a mascarpone.

andika, Ut, 15. 05. 2012 - 20:37

čím ja špecifický ten zákusok , že stojí za to trápenie ? Úsmev

ruzenaf, St, 16. 05. 2012 - 07:46

specificky je asi tym ze ho robis do nekonecna a nic.... prvy krat nenarastol, druhy krat cesto cervene, upecene hnede.. koncim s nim Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

Nuž neviem, mne sa vydaril hneď na prvýkrát (a to niektoré zákusky asi tak na piaty Váľam sa od smiechu po podlahe ). Kakao nesmie ísť veľmi tmavé, lebo potom už ani červená farba nepomôže Veľký úsmev Tiež som z neho raz vďaka tmavému kakau mala čoko-koláčik. Vajíčka by mali byť L a odporúčam použiť maslo, nie margarín; raz som použila Heru, lebo nič iné doma nebolo a chuťovo to nebolo ono. Je asi naozaj lepšie ho piecť vo 2 formách, on veľmi nenaskočí, ale spľasnutý nie je.

Meggie, St, 16. 05. 2012 - 09:50

Túto tému som čítala práve predvčerom na českej verzii tejto stránky Mrkám

ja ho pečiem dookola furt na každú ovocnú tortu je to veľmi dobrý recept, má takú mafinovú konzistenciu a dobrú chuť, ked nedáš farbu je pekný hnedý
ja ho robievam už dva roky a super

katana, Št, 27. 09. 2012 - 15:42

Ja som tento recept skúšala teraz, ako začali dávať reláciu naj.torty.
Ja som z neho úplne hotová, korpus je vynikajúci, veľmi mi chutí, robila som aj mufiny , konečne prvý recept, kde sa mi dajú mufiny z papiera krásne vybrať.... Áno Áno Áno Áno Áno Zlomené srdce

Katana a Valeria28 a ktory recept ste pouzili, ja som ho robila raz a tiez som mala hnedy nie cerveny, chutovo bol super len ta farba vlastne koli ktorej sa mi tento zakusok paci sa mi nepodarila...

michaelaB. skús recept čo tu dala HankaT http://dorty.artmama.cz/red-velvet
mám ho odskúšaný a je výborný, farba nie je červená vtedy keď máš moc tmavé kakao a to Ti prebije červenú farbu, kakao čo dostať u nás(tzv. kakao holandského typu)nie je to pravé kakao na na Red velvet, do originálu by vôbec nemala ísť farba, farbu získa reakciou prírodného kakaa, sody a cmaru. Americké kakao je trochu iné, tzv prírodné, ale neviem či u nás také dostať. Ja sa chystám vyskúšať to s nepraženým kakaom, ale momentálne sa mi nepodarilo ho zohnať.

Miika, Pi, 18. 01. 2013 - 14:35

Ahojte, vcera som robila svoj prvy red velvet podla dvoch receptov. Moje dojmy:
1. nasla som dva druhy receptov - povodny, v ktorom ide do cesta 300g krystaloveho cukru a pecie sa to samostatne v dvoch nadobach a lokalizovane recepty ktore maju cukru 140-150g, tak som si vybrala ten kde je menej cukru ako muky
2. ja som dala trstinovy hnedy cukor, rozmiesat do peny s maslom sa mi podarilo az ked som pridala vajcia, dovtedy to bol stale len krystalovy cukor obaleny maslom. Nabuduce asi ten cukor rozmixujem na mucku. Vajcia som dala naraz obidve, nie postupne.
3. takmer vo vsetkych receptoch sa uvadza ze sa pecie dane mnozstvo cesta v dvoch formach (cca 23-24cm) - asi aby sa nemusel krajat - a ze sa to pecie 25-30min. Ja som to piekla naraz v jednej forme, tak ako uviedla ceska pisatelka receptu a cesto bolo uplne nedopecene po 30min. a az po dalsich 20 minutach bolo akurat, takze ta hodnota 25-30 minut plati naozaj len ak peciete danu masu rozdelenu do dvoch korpusov, cize ked je to nizke. Bohuzial nemam doma dve identicky velke formy, preto som to piekla naraz a teraz to mam prasknute, nizke, na dva krat dopekane, takze otras.
4. naliala som cesto do vymastenej a mukou vysypanej formy (ako bolo v jednom recepte), ale klasika, v strede mi vznikol hrb, ktory este aj praskol, takze asi by sa mal dodrziavat klasicky postup, ze vylozime len dno papierom na pecenie a boky vobec nemastime ci nemucime, aby nevznikol ten kopcek v strede.
5. vysledok prveho pokusu je kolac vysoky asi 3cm s hrbom v strede a este aj prasklinou v strede, vobec si neviem predstavit ho prekrajovat na polovicu. Piekla som to vo forme 24cm.
6. chutovo ma moc neoslovil, mozno tym ze ho nemam pekny nadychany, jemnucky, ale skor hutny. Zjavne bol problem hlavne v tom ze som kolac 3x nadstavovala ohladne casu pecenia a vzdy ho vytiahla z rury, pichla don sparadlom a dala znova na dalsich 10 minut. Skoda ze pisatelka receptu neupozornila ze 25min. plati len pri peceni dvoch tenkych korpusov.

Pozrela som si prave povodny recept na http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html a ta zenska tam fakt dala tych 300g cukru... Vyskusam a uvidim. Oslavu sme prelozili o tyzden, takze druhy pokus bude o tyzden.

ahojte
tak ja som tento vikend piekla velvetku prvykrat - podarila sa bez problemov. rada sa s vami podelim o svoju skusenost, aby sa aj vam podarila. Kvietok
recept som zobrala zo stranky joy of baking, piekla pani stefanie. isla som presne podla nej, len s tymito vynimkami:
nepouzila som vanilkovy extrakt, ale obycajny vanilinovy cukor
nedala som to do dvoch foriem ale len do jednej - neviem si predstavit, ako sa jej to moze tak dvihnut, ze to ma na styri poschodia. ja som mala dve, bolo to akurat, aj kremu akurat.
nepiekla som to 30 minut, ale rovnych 50. po pol hodine to bolo v strede uplne tekute - asi maju nejake extra vykonne rury alebo co Pohoda
vysledok bol super, torta je naozaj vyborna, cesto zaujimave - aj so slovenskym - holandskym kakaom cervene - samozrejme s farbou, krem lahodny s vyraznou tvarohovou chutou.
odporucam, nam chutila. aspon vyskusajte, uvidite. Torta

Dobrý deň, mohla by som sa opýtať na tú plnku a ak by sa Vám dalo, napísať mi recept? Ďakujem Eva Úsmev Úsmev Úsmev

A aké kakao si použila? A kolko dávaš na jednu dávku? Lebo ja som vyskúšala už asi 5 druhov, aj rôzne množstvo, ale vždy je hnedý a okolo červeného ani nešiel aj keď tam dám aj farbivo. Smútok

Cucuka, Ut, 08. 08. 2017 - 22:20

Dobrý deň, rada by som sa opýtala, ktorú farbu používate do korpusu na Red velvet. Ja som už vyskúšala asi 3, ale vždy je cesto skôr hnedé, ako červené. Poradíte mi prosím?

Inak cesto sa mi podarilo zatiaľ vždy veľmi dobre, len tá farba...  :-( 

 

Pridám sa aj ja so svojim druhým pokusom. Prvý raz som piekla iba polovičnú dávku a krém som robila len šľahačku s mascarpone. Teraz som piekla z celej dávka a so 150g cukru, ale piekla som vo dvoch 24cm formách. Korpus sa mi pekne upiekol, neodsledovala som si presne čas riadila som sa podľa vzhľadu korpusu, nabudúce odsledujem. Korpus sa mi dal penke rozkrojiť a mala som 4 pláty. Plnku som robila podľa originálneho receptu 250g mascarpone, 250g philadelphie tej sivomodrej bez príchute vanilkového cukru, 130g práškového cukru a 400ml tortovej 36% šľahačky. Krém bol výborný, chutil nám viac ako keď bol len s mascarpone a vystačil mi na tri plnenia a na potretie celej torty navrchu. Torta všetkým veľmi chutila a zožala obrovský úspech. Nemyslím si, že by to potrebovalo viac cukru, tortička bola dostatočne sladká, bola krásne nadýchaná a spolu s krémom to bola mňamka, Moje dcéry si ju zamilovali. Vrelo odporúčam vyskúšať. Slnko Kvietok Slnko Torta

bubu8, Ut, 13. 08. 2013 - 17:26

Plachetnica, kde si zohnala Philadelphiu? Poraď prosím, ďakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama