reklama

rastlinná šľahačka - trvanlivosť


reklama

ahojte,
prosím vás o radu, prípadne, či máte skúsenosť. Mám od piatka večera (cca 21:00) otvorenú rastlinnú šľahačku 1l, z ktorej som použila iba pol litra. druhý pol liter by som mohla použiť do parížskeho krému, ale neviem či to má takú trvanlivosť. zajtra by som uvarila, v stredu šľahala a plnila do torty ale jedla by sa až v nedeľu. myslíte, že môžem? či radšej otvoriť novú a túto použiť aspoň na domáci koláčik, či ani to nie?
ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

lubicc, Po, 26. 09. 2011 - 19:18

ahoj, neviem, na slahacke je asi napisane do kolko dni od otvorenia treba spotrebovat...
ak by bola zivocisna,tak chutovo citis ci je dobra a ak ju prevaris,tak v pohode,ale rastlinna sa nevari, len zohrieva na urcitu teplotu,tak neviem,ja by som to neriskovala,ale to je len moj nazor,mozno baby nieco ine poradiaÚsmev

Bejč, Po, 26. 09. 2011 - 19:26

Ahoj, myslím že kľudne... ja mám bežne otvorenú smotanu a mám zahnutý roh na nej a je v pohode...aj v práci to tak mávame... minule som roh nezahla a zhustla mi úplne...
Ovoňaj a uvidíš, al môj názor je že kľudne...

Bejč, Po, 26. 09. 2011 - 19:28

Ahoj, myslím že kľudne... ja mám bežne otvorenú smotanu a mám zahnutý roh na nej a je v pohode...aj v práci to tak mávame... minule som roh nezahla a zhustla mi úplne...
Ovoňaj a uvidíš, al môj názor je že kľudne...

Ak si ju mala dobre uzatvorenú, tak si myslím, že ju môžeš použiť. Ja to robievam bežne, keď mi ostane polovica litrovej šľahačky o týždeň máme koláčik na nedeľu,
ale pre istotu vždy skúsim, či sa náhodou nepokazila. Slnko

andika, Po, 26. 09. 2011 - 20:40

ahoj tak záleží na druhu šlahačky -ale to čo píšeš je úplne v pohode tie 3-4 dni , no a späť tá zelená od raja vydrží v chladničke max týždeň teda jeden víkend a na druhý druhú polovicu a ked máš iný druh napr. megle , suun alebo už presne neviem ktoré ale nosili mi ich z metra , tie v pohode bolo možné skladovať aj tri týždne -hoci bolo písané že po otvorení asi týždeň a to aj v lete v horúčavách .ahojky

micha99, Po, 26. 09. 2011 - 21:08

je to hopla - sladená šľahačka, teraz som ju chutnala a je dobrá Úsmev uvidím teda zajtra.
ďakujem za názory Zlomené srdce

Bejulik, Po, 26. 09. 2011 - 21:34

Niekde som čítala, že dobre zabalená rastlinná šľahačka jednej babe vydržala cca 2 týždne a bola super. Ale rastlinná sa dá aj zamraziť, potom nechať v chladničke a dá sa pekne vyšľahať Slnko

AlenaD, Po, 26. 09. 2011 - 22:59

dievčatá hlúpa otázka vy robíte z rastlinnej šľahačky aj falošný parížsky alebo karamelový krém?
Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama